x

sigurna pobjeda

Manchester City se osvetio Crystal Palaceu za povratak na vrh Premiershipa

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Selhurst Parku u okviru 34. kola Premiershipa ekipu Crystal Palacea rezultatom 3:1 i tako se iskupili za nedavni poraz od Tottenhama u Ligi prvaka.

City je od početka utakmice krenuo žestoko, a Raheem Sterling je nakon propuštene velike prilike u desetoj minuti ipak vrlo brzo pogodio za vodstvo nakon sjajnog proigravanja Kevina De Bruynea.

Imali su Leroy Sane i De Bruyne još po jednu šansu za postizanje gola do odlaska na odmor, ali promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

U nastavku znatno lošija utakmica, a tome je pridonio i drugi gol Sterlinga na današnjoj utakmici, kojem je ovaj put dodao Sane.

Domaći su devet minuta prije kraja meča sjajnim golom Luke Milivojevića iz slobodnog udarca uspjeli smanjiti prednost, ali nisu imali snage da ugroze novu Cityjevu pobjedu. Konačan rezultat postavljen je u samom finišu kada je Gabriel Jesus postigao treći gol za Cityja, na još jednu asistenciju De Bruynea.

Građani su se tako uspjeli revanširati Palaceu za senzacionalnu pobjedu na Etihadu ove sezone (3:2), što je današnjim domaćinima bila i jedina protiv ekipa "velike šestorke".

City se s današnjom pobjedom vratio na prvo mjesto Premiershipa s bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpool. Palace je na 13. poziciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.