x

Crveni đavoli slavili sa 3:0

Manchester United bez problema do pobjede protiv Partizana

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su na svom terenu pobijedili Partizan sa 3:0 u okviru četvrtog kola grupne faze Evropske lige.

Crveni đavoli su opravdali ulogu favorita protiv Partizana i na kraju zasluženo stigli do pobjede. United je poveo u 22. minuti kada je majstorski pogodak postigao Greenwood na asistenciju Rashforda.

U 33. minuti na semaforu je bilo 2:0 za domaći tim. Grešku odbrane gostiju iskoristio je Martial koji se poigrao s igračima Partizana i zatim lagano poslao loptu u mrežu Stojkovića.

Posao u ovoj utakmici bio je završen početkom drugog poluvremena. Manchester United je odigrao sjajnu akciju, a na kraju lopta stiže do Rashforda koji ju je zakucao u mrežu Parizana za konačnih 3:0.

U ovoj grupi Manchester United je prvi sa deset bodova, dok drugoplasirani AZ Almaar ima dva boda manje. Partizan je treći sa četiri, a Astana posljednja bez bodova.


Dosta uzbudljivo bilo je u grupi I. Oleksandriya je uspjela izvući remi protiv St. Etiennea iako su gosti vodili sa 2:0 golovima Khazrija i Camare. No, remi domaćem timu u samom finišu donijeli su Bezborodko i Zaderaka.

Gent je odigrao sjajan meč u gostima protiv Wolfsburga i slavio sa 3:1. Wolfsburg je poveo golom Joao Victora, ali su gosti u drugom dijelu došli do preokreta. Golove za Gent postigli su Yaremchuk, Depitre i Ngadeu-Ngadjui.

Gent je prvi u ovoj grupi sa osam bodova, dok Wolfsburg na drugom mjestu ima dva boda manje. Zatim slijede St. Etienne i Oleksandriya sa po tri boda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.