x

fa cup

Manchester United bez problema savladao Reading, pobjede West Hama i Burnleyja

Ekipa Manchester Uniteda plasirala se u 2. kolo engleskog FA cupa sigurnom pobjedom protiv Readinga na Old Traffordu, a ekipa koju s klupe sada predvodi Ole Gunnar Solskjaer slavila je rezultatom 2:0.

Pitanje pobjednika ovog meča riješeno je već u prvom poluvremenu. Crveni đavoli su od prve minute krenuli ofanzivno prema golu Readinga, na početku su propustili nekoliko prilika, a do vodstva stižu u 22. minuti kada Juan Mata pogađa s bijele tačke.

Drugi pogodak za Manchester United postigao je Romelu Lukaku u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena čime je postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:0.

Sigurnu pobjedu upisala je i ekipa West Hama koja je na svom terenu bila bolja od Birminghama rezultatom 2:0. Pobjedu Čekičarima donijeli su Arnautović golom u drugoj minuti i Carrol u 91. minuti.

Brighton je kao gost porazio Bournemouth rezultatom 3:1. Knockaert i Bissouma su doveli Galebove u vodstvo u 31. i 34. minuti, Pugh je golom u 55. minuti vratio nadu domaćima, ali je Andone u 64. postavio konačnih 3:1. Burnley je na svom terenu golom u 92. minuti Wooda s bijele tačke porazio Barnsley sa 1:0, a minimalnu pobjedu upisao je i WBA protiv Wigana.

Sheffield i Luton su odigrali meč bez pogodaka, dok je susret Shrewsburyja i Stokea završen rezultatom 1:1.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.