x

Nasljednik Ralfa Rangnicka

Manchester United postigao dogovor s novim trenerom

Manchester United je postigao usmeni dogovor s novim trenerom, izvještavaju britanski mediji. 

Na klupi Crvenih đavola sljedeće sezone sjedit će Erik ten Hag nakon što je u utorak ujutro prihvatio ponudu engleskog velikana.

Obje strane su dogovorile četverogodišnju saradnju, a nizozemskom treneru je preostalo da postigne dogovor s Ajaxom odko odlaska te kompletira stručni štab.

U Unitedu se nadaju da će do kraja sljedeće sedmice uspjeti postići dogovor i s Ajaxom, a spominje se da će ugovor odličnog trenera otkupiti za 2 miliona eura.


Ajax 17. aprila igra finale Kupa Nizozemske te velikan iz Amsterdama sigurno neće izdavati saopštenja dok se taj susret ne završi.

Steve McLaren i Mitchell Van De Gaag će se sigurno naći u stručnom štabu, a vjerovatno istao čeka i Robina van Persijea ukoliko bivši napadač Uniteda uspije dobiti radnu dozvolu.


Ten Hag će na klupi naslijediti Ralfa Rangnicka čije se dovođenje pokazalo kao veliki promašaj pošto kako sada stvari stoje Crveni đavoli neće ni u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Ovaj 52-godišnjak je do sada radio odličan posao s Ajaxom. U Nizozemskoj su Kopljanici poprilično dominatni te im se i ove sezone smiješi dupla kruna pošto na prvom mjestu imaju četiri boda prednosti ispred PSV-a.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.