x

vrijeme je skupo

Manthey Racing za poboljšanja na Porscheu 911 GT2 RS traži 95.094 eura

Za paket poboljšanja s kojima je 911 GT2 RS MR (u kategoriji cestovnih automobila) nedavno postavio novi rekord kruga na stazi Nürburgring Nordschleife u timu Manthey Racing traže iznos za koji se može kupiti Panamera 4.

U timu Manthey Racing u kojem posljednjih godina uspješno upravljaju trkaćim programom Porschea u WEC šampionatu (GT klasa) pripremili su Porsche 911 GT2 RS kojim je nedavno postavljen novi rekord staze Nürburgring Nordschleife u kategoriji cestovnih automobila.


S ostvarenim vremenom kruga 6:40.33 Porsche 911 GT2 RS MR sedam je sekundi brži od standardnog Porschea 911 GT2 RS i skoro pet sekundi brži od Lamborghinijevog modela Aventador Superveloce Jota koji je kratko vrijeme bio produkcijski "kralj Nürburgringa“.


Iza akronima MR krije se temeljito dorađen 911 GT2 RS čiji 3,8-litarski 6-cilindarski biturbo boxer motor i dalje razvija 700 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, ali su u Manthey Racing timu za upečatljivo "skidanje" sekundi u "zelenom paklu" poradili na optimiziranju aerodinamike karoserije, smanjenju mase, podesivom ovjesu, kočnicama, točkovima...


Za sva poboljšanja, zaključno s kompletom felgi od magnezija, Manthey Racing traži 95.094 eura, a spomenuti iznos za koji se u Njemačkoj može kupiti Porsche Panamera 4 ponajbolje potvrđuje istinitost izreke koja glasi: "Vrijeme je skupo".


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.