x

INDIJAN VELS

Marej i Vavrinka sigurni, Dominik Tim ispao

Počeo je glavni dio Masters turnira Indijan Vels, a na terenu su bili i osvajači Gren slemova


Počeo je glavni dio Masters turnira Indijan Vels, a na terenu su bili i osvajači Gren slemova poput Endija Mareja (Andy Murray), Stana Vavrinke (Wawrinka) i Dominika Tima (Thiem).

Endi Marej je slavio protiv Argentinca Tomas Ečeverija ( Etcheverry) poslije pravog maratona sa 2:1 u setovima. Meč dvojice tenisera je trajao preko 3 sata.

Prvi set je pripao Argentincu poslije taj-brejka. Rezultatu u posljednjem gemu 1. seta je glasio 7:5 za Ečeverija. U drugom setu se pojavio stari Endi Marej, pa je bez većih problema slavio rezultatom 1:6.

U odlučujećem setu je viđeno mnogo brejk prilika na obje strane, ali je Britanac Marej uspio iskoristiti priliku tek u devetom gemu. Poslije toga je odservirao bez većih problema za meč i narednu rundu.

On u narednoj rundi ide na Španca Pabla Karenjo-Bustu (Carreno-Busta).

Stan Vavrinka je prvi od trojice izašao na teren protiv tenisera iz Australije Aleksandra Vukića. Švicarac je slavio 2:1 u setovima, a za to mu je bilo potrebno nešto manje od sat i po vremena.


Prvi set je Vavrinka osvojio rezultatom 6:4, dok su sljedeća dva završila identičnim rezultatom. Prvo je Vukić osvojio drugi set rezultatom 1:6, da bi Vavrinka osvojio treći 6:1 i plasirao se u narednu rundu.

U sljedećoj rundi će ga čekati srbijanski teniser Miomir Kecmanović.

Osvajač US Opena iz 2020. godine Dominik Tim je poražen od Francuza Adriana Manarina poslije dva sata i 45 minuta. Prvi set je otišao u korist austrijskog tenisera rezultatom 6:4.


Međutim, sljedeća dva je Manarino osvojio rezultatima 4:6 i 6:7 i tako se plasirao u sljedeću rundu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.