x

australac impresioniran

Mark Webber provozao Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Bivši vozač Formule 1, Australac Mark Webber, imao je priliku na stazi isprobati Porsche 911 GT2 RS Clubsport.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport je labuđi pjev prethodne generacije modela 911 čija je proizvodnja ograničena na svega 200 primjeraka.

Četrdesetdvogodišnji Webber je Porscheov ambasador te je model 911 GT2 RS Clubsport isprobao na stazi Mount Panorama u Bathurstu. Ovo je bila njegova prva posjeta stazi nakon 24 godine jer je posljednji put na njoj bio 1995. godine kada se takmičio u šampionatu Formula Ford.


Webber nije krio da je impresioniran performansama Clubsporta te je rekao da se radi o "čistokrvnom automobilu za stazu".

Krugovi su bili veoma intenzivni iako Webber nije "pritiskao" automobil do same granice, ali je ipak na kraju pravca bilježio brzinu od 296 km/h.

Clubsport nije jedini trkaći automobil baziran na cestovnom modelu 911 GT2 RS (991.2), jer je nedavno stigao i model koji predstavlja moderni 935 Moby Dick. Ovaj automobil je još ekskluzivniji od Clubsporta te je ograničen na svega 77 primjeraka.

Na novi GT2 RS ćemo dugo čekati jer je Porsche tek predstavio Carreru S/4S (992). Osnovni model bez S oznake će debitovati ove godine kad ćemo vidjeti 911 Turbo i 911 GTS. Uobičajene izvedenice su također u planu, kao i prvi hibrid koji dolazi s potpuno električnim modom vožnje.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.