x

Markes je kralj Francuske

Mark Markes je ostvario novu pobjedu na trci za Veliku nagradu Francuske u Le Manu i iza sebe je ostavio Andreu Dovicioza i Danila Petrućija.

Žoan Mir i Karel Abraham u krugu za zagrijvanje doživjeli su incident i izletjeli sa staze pa nisu ni počeli trku, a ista stvar se dogodila i Mirovom imenjaku – Zarku.

Danilo petrući je prvom prilikom napao Marka Markesa. Izvršio je pritisak u jednoj od krivina, ali je Markes bio dovoljno pribran da odbije taj napad, što je Džek Miler iskoristio i pritiskao Petrućija kako bi mu preoteo poziciju dva.

Petrući nije dugo izdržao, pošto su ga obišli i Miler i Rosi, koji se čak probio i do pozicije broj tri iako njegov tempo nije bio sjajan.

Sjajna vožnja Džeka Milera koji je na 23 kruga prije kraja uhvatio Markesa nespremnog i preoteo mu poziciju broj jedan, dok je "Dovi" uspio da se progura na mjesto broj tri i od njega se očekivala kvalitetna vožnja kako bi ostao konkurentan u trci za šampionsku titulu.

Samo dva kruga kasnije Markes pojačava tempo i pretiče Džeka Milera, pa je ponovo postao lider u Le Manu. Markes, Miler, Doviciozo i Rosi su svi bili "u sekundi" i to je bilo sve što su fanovi dvotočkaša željeli da vide.

Katastrofalna sezona za Maverika Vinjalesa se nastavlja, pošto je Frančesko Banjaja izbacio sa staze i sebe i Vinjalesa na 20 krugova prije kraja.

Ni njegov timski kolega Valentino Rosi nije briljirao čak i četvrtu poziciju izgubio od Danila Petrućija koji je bio mnogo brži, pa je popularna "četrdesetšestica" mogla samo da prepusti poziciju mlađem zemljaku.

Markes je uspio na vrijeme da se odvoji od svojih "pratilaca", tako da je svima bilo jasno da će Markes ispustiti pobjedu jedino ako sam pogriješi. Ono što je bilo jako lijepo za vidjeti, jeste najbrži krug trke koji je postavio Fabio Kvartararo, inače jedna od senzacija ove sezone.

U posljednjem krugu smo imali veoma interesantnu bitku za drugu, treću i četvrtu poziciju, vidjeli smo nekoliko kasnih kočenja sve zbog velike želje za većim brojem poena, ali nije bilo promjene u poretku i Markes bez većih problema pobjeđuje ispred Andree Dovicioza i Danila Petrućija.

Dukati je ipak imao dva vozača na pobjedničkom postolju, što je bio veliki uspjeh za Dukati, koji će ipak imati težak posao u nastavku sezone, jer Markes vozi fantastično i ređa pobjede sa velikom razlikom.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.