x

Marokanska salata

Salata koja može da se jede kao samostalan obrok, a može biti prilog i glavnom jelu.

Sastojci

400 g patlidžana

100 g oraha

1 kašičica meda

3 kašičice jabukovog sirćeta

100 g feta sira

peršunov list


Priprema

Patlidžan dobro operite, pa ga s korom isijecite na kocke. Posolite ga, stavite u cediljku i ostavite da se ocijedi i pusti gorčinu. Patlidžan dobro osušite ubrusom, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje, prelijte uljem i pecite oko pola sata na 220 stepeni.

Kratko tostirajte sjeckane orahe. Topao patlidžan prelijte mješavinom meda i sirćeta, promiješajte, dodajte orahe, sjeckani feta sir i peršunov list, pa lagano promiješajte da se sve lijepo sjedini. Salatu možete da jedete i toplu i hladnu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.