x

Tiče se De Bruynea

Martinez potvrdio vijesti od kojih su Belgijanci strahovali

Reprezentacija Belgije je par dana prije početka EURO-a pretrpjela možda i najveći mogući udarac.

Bedem njihove sredine terena i glavni playmaker ekipe Kevin De Bruyne, zadobio je nezgodnu povredu u finalu Lige prvaka prošle subote.

Belgijanac je tokom utakmice sa Chelsejom imao nezgodan sudar sa Antoniom Rudigerom iz kojeg je on izvukao deblji kraj u vidu napuknuća kosti u nosu i očne duplje.

Navijači Đavola su u nevjerici gledali kako njihov reprezentativac uz pomoć medicinara napušta ovaj susret uz zebnju da li će De Bruyne biti spreman za Evropsko prvenstvo. Selektor reprezentacije Belgije je otklonio dilemu.


"Ono što sa sigurnošću mogu reći je to da Kevin neće biti spreman za našu prvu utakmicu na EURU. Morat ću da mu nađem dostojnu zamjenu u ekipi. Kasnije na turniru, ako bude igrao, na licu će nositi zaštitnu masku. Sljedeće sedmice ćemo više znati da li će biti spreman za ostale utakmice. Sada je najvažnije da ga pustimo da se odmori i da se u miru pripremamo za turnir", riječi su Roberta Martineza.

Prvoplasirana reprezentacija svijeta će nastup na prvenstvu Evrope početi 12. juna utakmicom sa Rusijom u Sanint Petesburgu, nakon čega će snage odmjeriti još sa Danskom i Finskom u grupi B.


Sastav reprezentacije Belgije im daje za pravo da se nadaju možda čak i naslovu prvaka. On izgleda ovako:

Golmani: Sels, Courtois, Mignolet

Odbrana: Alderweireld, Boyata, Denayer, Dendoncker Vermaelen, Vertonghen

Vezni red: De Bruyne, Praet, Tielemans, Witsel, Vanaken, Carrasco, Chadli, Castagne, T. Hazard, Meunier

Napadači: Batshuayi, Benteke, Doku, E. Hazard, Lukaku, Mertens, Trossard


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.