x

Martinu pole u Valenciji, Quartararo ispred Bagnaie

Jorge Martin iz Pramac Ducatija osvojio je pole position Velike nagrade Valencije u MotoGP kategoriji. Kandidati za naslov Fabio Quartararo i Francesco Bagnaia bili su pod velikim pritiskom. Francuz je zauzeo četvrto, a Talijan osmo mjesto.

Jorge Martin osvojio je pole u Valenciji, dok će Marc Marquez startati s druge pozicije, Jack Miller će biti treći, a Fabio Quartararo četvrti. Uz njega su u drugom startnom redu Alex Rins i Maverick Viñales, dok su u trećem Brad Binder, Pecco Bagnaia i Joan Zarco.

Quartararo i Bagnaia nisu bili ni blizu pole positiona, iako je Fabio imao jedan odličan krug u kojem je bio vrlo blizu Martinu.


Nakon prvog izlaska na stazu najbolji je bio Jorge Martin s krugom ispod 1:30, što nisu uspjeli ni Quartararo ni Bagnaia. Fabio je bio četvrti, a Pecco 11. Quartararo je u svom prvom izlasku na stazu odvozio čak tri kruga, dok je Bagnaia imao samo jedan, a drama je bila jer je Quartararo bio drugi, a Bagnaia tek u četvrtom startnom redu. Čak pet i pol minuta do kraja kvalifikacija Maverick Vinales pomaknuo je i Quartarara i Bagnaiu za jedno mjesto, pa je Talijan imao 12. vrijeme.


U drugom izlasku na stazu Francesco je bio preagresivan i griješio je u prvom krugu te se odmah vidjelo da nije spreman za bolji rezultat. Došao je do sedmog mjesta i nakon toga više nije mogao popraviti rezultat. Quartararo je imao dva kruga više, u prvom je uspio prestići Bagnaiu, no u drugom se probio na četvrto mjesto jer je izgubio vrijeme u četvrtom sektoru. U svom drugom izlasku na stazu, Marc Marquez je napravio izvrstan krug kada je pratio Martina i tako se uspio popeti na drugo mjesto.

Nakon toga su i Bagnaia i Quartararo griješili i nisu uspjeli odvoziti još jedan krug.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.