x

Maserati Ghibli i Levante dobijaju novo specijalno izdanje FTributo

Godine 1958. vozačica Marija Tereza ​​De Filipis postala je prva žena koja se kvalifikovala za trku Formule 1 za volanom Maseratija 250F.

Ove godine, u znak sjećanja na njen vrhunski talenat, Maserati objavljuje specijalne verzije svog sportskog sedana Ghibli i SUV-a Levante.

Svaki nosi bedž "FTributo" i ima jedinstvene boje eksterijera i detalje kabine.

Maserati nudi dvije nove boje eksterijera za FTributo, Grigio Lamiera ili Arancio Devil - ova druga je narandžasta nijansa inspirisana nadimkom Marije Tereze - "đavolica", kako navode u firmi.


I Ghibli i Levante FTributo su opremljeni aluminijumskim felnama od 21 inča, sa dizajnom "Titano" za Ghibli i artiklima "Anteo" za SUV.

Kada je određena narandžasta boja, točkovi su ofarbani u kontrastnoj sivoj boji, sa kobaltno plavim detaljima koji izdvajaju ivice naplataka, amblemima FTributo i Maseratijevim trozubcem. Grigio Lamiera modeli dobijaju sjajne crne legure i svijetlo narandžaste detalje.

Šema boja se nastavlja unutra sa narandžastim i plavim šavovima za presvlake od pune crne kože i logotipima FTributo na naslonima za glavu. Kupci se takođe mogu odlučiti za narandžastu kožnu oblogu, sa sjajnim umecima od ugljeničnih vlakana za centralnu konzolu, instrument tablu i kartice na vratima.


Maserati nije dao detalje o broju primjeraka za Ghibli i Levante FTributo, ali tvrdi da će to biti modeli "ograničene serije".

Takođe je nejasno koji će izbor motora biti dostupan; Ghibli i Levante trenutno mogu biti opremljeni ili sa dvolitarskim četvorocilindričnim ili trolitarskim V6 benzinskim motorima, pri čemu su varijante Trofeo sa V8 pogonom na vrhu asortimana.

Automobili ograničene serije nemaju istu agresivnu karoseriju kao vodeći V8, tako da očekujemo da će stići sa manjim motorima, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.