x

Maserati Grecale debituje 22. marta

Dugoočekivani luksuzni SUV uskoro će biti predstavljen publici, potvrdili su iz Maseratija.

To je četiri mjeseca kasnije nego što je inicijalno bilo najavljeno, jer je Grecale bio spreman za debi još u novembru prošle godine, ali su čelnici italijanske marke zbog krize sa poluprovodnicima riješili da odlože početak karijere za proljeće ove godine.

Grecale je u velikoj mjeri sličan sa Alfinim Stelviom, tačnije koristi istu Giorgio platformu. Maseratijev SUV biće ujedno i posljednji model u Stellantisu koji će upotrebljavati ovu arhitekturu, te će tako projekat na koji su potrošene milijarde evra biti iskorišten kao osnova za samo tri automobila, uz pomenuti dvojac koristi ga i Alfa Romeo Giulia.


Vijesti iz Maseratija stižu kao so na ranu za radnike u pogonu u Kasinu gdje će se Grecale montirati. Ovdje se proizvodi i Alfin duo iz D segmenta, ali kako ova dva vozila bilježe slabiju prodaju nego što se očekivalo, i sama fabrika je u velikoj krizi. Prema nekim podacima iz italijanskih medija, pogon u Kasinu radi na manje od 15 odsto ukupnog proizvodnog kapaciteta.


Ujedno, Grecale bi uz MC20 trebalo da obilježi novu eru za Maserati. Italijani vjeruju da će Grecale biti vrlo uspješan automobil, šta više, očekuju da upravo on bude stub prodaje na Starom kontinentu, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.