x

Maserati MC12 Corsa za 2.7 miliona dolara

​Fantastični superautomobil Maserati MC12 Corsa je napravljen u samo 50 pimjeraka i rađen je po uzoru na Enzo Ferrari, pa se radi o jednom od najrijeđih verzija automobila na svijetu.

Ovakav automobil se na ulici definitivno primjeti. Njegova upadljiva narandžasta boja je urađena na samo 12 modela i ponuđena je samo posebnim klijentima, dok su performanse ovog automobila "bezgranične" jer se radi o specifikacijama za FIA GT Championship, piše B92.

Iako je MC12 Corsa prvobitno bio zabranjen da se vidi na ulici, imali smo prilike da ih nekoliko puta vidimo u javnosti.

Njihova snaga dolazi iz 6.0 litarskog V12 motora koji može da proizvede 755 KS uz 8.000 obrtaja, dok će snagu na zadnje točkove prenositi šestostepeni "Cambiocorsa" menjač. "Vrisak" ovog motora je dovoljan da opravda cijenu superautomobila.

Vjerovali ili ne, ali ovaj Maserati je težak te 1,150 kilograma i za 6,4 sekunde stigne do 200 km/h, a najveća brzina koju može da razvije je 326 km/h.

Ko god je imao priliku da sjedne u ovaj automobil rekao je da mu je to bilo najbolja vožnja ikada. Ukoliko imate 2.7 miliona dolara viška, slobodno ga kupite, nećete se pokajati.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.