x

Maske od gline za lice su super, a evo i zašto…

Prirodni sastav je zajednički imenilac maski na bazi kozmetičke gline!

Reći ćemo vam još nešto više o najefikasnijim domaćim maskama od gline koje će poboljšati stanje vaše kože. Mnogi smatraju da je kozmetička glina pogodna samo za osobe sa masnom kožom, dok se njena ljepota krije u tome što podjednako dobro djeluje na svim tipovima kože. Upravo zato je mnogo žena obožava i redovno koristi u kućnim ritualima ljepote. 
Od boje gline, zavisi i njena upotreba: plava, zelena, crvena, bijela, crna – svaka od njih ima jedinstvena svojstva i sposobna je da riješi razne probleme sa kožom.
Bijela glina
Izvrsna za masnu, problematičnu i kombinovanu kožu, jer ima moćna svojstva za čišćenje. Takva maska će ukloniti masni sjaj i očistiti pore bez iritacije. Zahvaljujući svom nježnom djelovanju, bijela glina je pogodna čak i za osjetljivu i suhu kožu.


Plava glina
Druga najpopularnija glina posle bijele. Leži toliko duboko u zemlji da uspijeva da bude zasićena ogromnom količinom minerala i elemenata u tragovima koje potom daje koži. Zbog toga je pogodna za liječenje osipa i raznih kožnih lezija.
Crna glina
Ako želite da poboljšate ten, zasitite kožu kiseonikom i uklonite toksine, onda je ova maska samo za vas. Ona dobro čisti pore (međutim, kao što ste vjerovatno već razumjeli, sve glinene maske imaju ovo svojstvo) i izglađuju bore. Zbog svog nježnog djelovanja pogodna je čak i za osjetljivu i suhu kožu.


Crvena glina
Sadrži ogromnu količinu minerala, dobro čisti kožu i čini je mekšom i elastičnijom. Nakon ove maske primjetno ćete poboljšati boju i teksturu lica. Štaviše, često se preporučuje za kožu sa crvenilom, aknama i promjenama povezanim s godinama.
Zelena glina
Upravo ta glina obnavlja hidro-ravnotežu i reguliše proizvodnju sebuma. Pogodna je za sve tipove kože, čak i suhu.



(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.