x

Zanimljiva izjava legende Bayerna

Matthaus: Uopšte se ne plašim Barcelone jer je Lewandowski bolji fudbaler od Messija

Kao što je već poznato završnica Lige prvaka igrat će se u Lisabonu, a ove sedmice na rasporedu su utakmice četvrtfinala.

Vjerovatno najveći derbi u četvrtfinalu u petak igraju Barcelona i Bayern koji su prethodnih godina imali spektakularne okršaje u Ligi prvaka. Bavarci su lagano prošlo Chelsea u osmini finala, dok je Barca bez problema slavila protiv Napolija.

Međutim, mnogi smatraju da je Bayern u dosta boljoj formi ove sezone i da su bez dileme favoriti u ovom meču. Ipak, jasno je da Barcelonu ne treba nikada tako lako otpisivati bez obzira na rezultate.

Pred ovaj meč oglasio se i legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaus koji je ponovo "nagazio" Lionela Messija. Matthaus očito nije fan Argentinca, a to je pokazao i ovaj put.

"Messi će igrati protiv najboljeg igrača svijeta, a to je Robert Lewandowski. On nije samo najbolji napadač već općenito najbolji igrač svijeta što znači da je bolji i od Messija i zato me Barca ne plaši", rekao je Matthaus i dodao.

"Barcelona koju danas gledamo nije tim od prije nekoliko godina. Naravno, oni imaju Messija i on uvijek može uraditi nešto specijalno, ali vjerujem da to nije dovoljno da se pobijedi Bayern. Uopšte se ne plašim Barcelone".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.