MATURSKA PARADA 2018., Bosna i Hercegovina!

11.05.2018 22:00

Najveća maturantska zabava na svijetu pod nazivom MATURANTSKA PARADA od 2007.godine u Bosni i Hercegovini okuplja maturante srednjih škola.

Projekt je pokrenut u Sloveniji od strane pokojnog Tomaža Ambroža i Plesnog Kluba “Urška”, a licencu za održavanje ovog jedinstvenog projekta u Bosni i Hercegovini 2007. godine dobio je Mladen Brekalo i Plesna Akademija Romantik.

Maturanti iz Bosne i Hercegovine uspjeli su, zajedno sa svojim vršnjacima iz Evrope, dva puta oboriti GUINNESS-ov rekord u sinhroniziranom plesu uz Štrausovu muziku i ples Quadrille.

Danas u Maturantskoj Paradi sudjeluju maturanti srednjih škola Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Ukrajine, Albanije, Rumunije u preko 100 gradova.

Od 2007, koliko se održava kod nas, ljepotu i atraktivnost ovog projekta osjetili su maturanti iz: Sarajeva, Visokog, Travnika, Nove Bile, Donjeg Vakufa, Krupe, Cazina, Bihaća, Gradiške, Tuzle, Zenice, Jablanice, Mostara, Širokog Brijega, Trebinja i Gackog sa preko 20 000 maturanata.

Uz dvomjesečne treninge maturanti uživaju na Party-jima i velikom defileu glavnim ulicama svojih gradovima kao i izvedbom zadate koreografije na glavnom Trgu povezani satelitskim radijskim signalom sa ostalim učesnicima MATURANTSKE PARADE.

Največa maturantska zabava na svijetu svake godine okupi preko 30 000 maturanata kada maturanti na jedinstven način proslave kraj srednješkolskog obrazovanja i najljepšeg perioda života.

U 17 godina, koliko postoji Maturantska Parada, uspjeli smo spojiti preko 300.000 maturanata iz 100 gradova

Na ovogodišnjoj MATURANTSKOJ PARADI ples kojim će maturanti srednjih škola obilježiti kraj svog srednješkolskog obrazovanja je Bečki Valcer i Quadrille.

Quadrille ili četvorka, u istoriji je stvarno bila rezervisana za dvorjane, ali danas to više nije slučaj.

Zahvaljujući trenerima Plesne Akademije Romantik postao je ceremonijalni ples maturanata, sa kojima ga iz plesne dvorane prenosimo na bosanskohercegovačke ulice i na taj način približavamo svim ljudima.

Tačno u podne na ulicama gradova (bez obzira na vremenske uslove) uz Štrausov Quadrille iz operete Netopir kombinacijom od četiri slike otplesat ćemo najveći sinhronizirani ples na svijetu i satelitskim signalom biti uvezani sa svim ostalim gradovima gdje se izvodi MATURANTSKA PARADA.

Zahvaljujući trenerima Plesne Akademije Romantik maturanti iz Bosne i Hercegovine su dva puta obarali Guinnesov rekord.

Ipak, Maturantska Parada je mnogo više od Ginisovog rekorda.

Kroz dvomjesečne pripreme za glavni događaj maturanti uživaju na zajedničkim treninzima i Partijima koji se organizuju isključivo za sudionike MATURANTSKE PARADE.

Zbog svega toga ovo je postala najveća MATURANTSKA ZABAVA NA SVIJETU

Parada je naš poklon godišnjoj generaciji maturanata i postao je tradicionalni festival plesa za maturante srednjih škola širom Evrope, a zahvaljujući Plesnoj Akademiji Romantik i maturantima iz Bosne i Hercegovine.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.