x

Analizirali meč protiv Verone

Maurizio Sarri na "raportu" kod čelnika Juventusa

Maurizio Sarri našao se na velikom udaru kritika nakon što je Juventus poražen prošlog vikenda na gostovanju kod Verone (2:1) u okviru 23. kola italijanske Serije A.

Juventus je protiv Verone bio veliki favorit i očekivala se pobjeda Stare dame, ali na kraju su fudbaleri aktuelnog prvaka pognutih glava napustili teren.

Poraz Juventusa iskoristio je Inter koji je pobijedio gradskog rivala Milan (4:2) i tako se vratio na prvo mjesto Serije A. Inter i Juventus imaju po 54 osvojena boda, ali klub s Meazze je prvi zbog bolje gol razlike.

Nakon ovog poraza Juventusa na najvećim kritikama našao se Sarri koji je stigao na klupu ovog tima pred početak sezone. No, čini se da stvari baš ne idu po planiranom, te je sve više onih koji su nezadovoljni s onim što radi iskusni trener.

Također, prethodnih dana se špekuliše da se Sarri neće dugo zadržati na klupi Stare dame, te da će na ljeto sigurno napustiti klub. Koliko je poraz u Veroni pogodio Juventus najbolje pokazuje činjenica da je Sarri jučer imao sastanak sa predsjednikom kluba Andreom Agnellijem i sportskim direktorom Fabiom Paraticijem.

La Stampa piše da su čelnici Juventusa željeli analizirati sa Sarrijem utakmicu protiv Verone i shvatiti zašto je njegov tim doživio neočekivan poraz. Nije još uvijek poznato da li su kritikovali Sarrija ili mu postavili neki ultimatum, ali je jasno da baš nisu zadovoljni s rezultatima koje on ostvaruje.

Juventus već u četvrtak igra novi veliki derbi protiv Milana u okviru polufinala Kupa Italije. Utakmica se igra na San Siru od 20:45 sati, a u slučaju poraza Juventusa sigurno da će situacija u klubu biti još napetija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.