x

Trener Juventusa se ne slaže

Maurizio Sarri "odbrusio" kritičarima Pjanićeve igre

Miralem Pjanić posljednjih sedmica ne igra u skladu s reputacijom. Bh. veznjak je među najboljim na svijetu na svojoj poziciji, ali njegova forma nije na optimalnom nivou.

Pjanić bez dileme među najboljim veznjacima svijeta, međutim nakon niza blijedih partija našao se na udaru kritika što je nekako bilo i za očekivati.

Na press-konferenciji uoči meča sa Brescijom Maurizio Sarri je odlučio stati u odbranu svog igrača za kojeg je kazao da je njegova forma u usponu.

"Ne znam treba li Pjaniću odmor. Igrali smo u čevrtak navečer, neki igrači su jučer bili umorni što su pokazali i podaci, tako da se još treba vidjeti", kazao je Sarri.

"Ne slažem se s onim što se govori o Pjaniću. Reako sam to nakon posljednje utakmice, prema mom mišljenju ostvario je napredak u odnosu na posljednje partije. Vidjet ćemo u kakvom je stanju", dodao je iskusni stručnjak.

Računajući sva takmičenja Pjanić je već na cifri od 30 odigranih utakmica iako je tek polovina februara. Ne isključuje se mogućnost da sutrašnji meč započne s klupe.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.