x

PRED 200.000 LJUDI

Max Verstappen u bolidu priredio show na ulicama Budimpešte

Max Verstappen, vozač Formule 1, ove prvomajske praznike je proveo radno. U centru Budimpešte priredio je egzibicijski šou sa RB8 bolidom za 200.000 oduševljenih gledalaca okupljenih na tradicionalnom prvomajskom festivalu motosporta.

Do Velike nagrade Mađarske ostalo je skoro dva mjeseca, no Max Verstappen se provozao ulicama Budimpešte u egzibicijskom nastupu sa Live Demo timom Aston Martin Red Bull Racinga. Naime, on je bio glavna zvijezda Velike utrke (na mađarskom Nagy Futam), festivala motosportova koji se već šestu godinu svakog 1. maja održava u Budimpešti.


Verstappen je u RB8 bolidu, koji je Red Bullu donio dvostruku krunu u sezoni 2012, odvezao dva kruga stazom kroz ulice u samom centru mađarske prijestonice. Nizozemac je izveo cijeli repertoar trikova, a oko 200.000 gledalaca je uživalo gledajući kako juri u moćnom vozilu, pravi osmice, okreće se, pali gume i turira te slušajući "riku" motora i škripu kočnica.


Pored njega, bile su tu i zvijezde DTM utrka, autocrossa i rallycrossa, dok se za aero-šou pobrinuo tim Flying Bullsa i svjetski prvak Red Bull Air Racea, Peter Besenyei, ljubimac mađarske publike.


"Bio je ovo lijep dan i zaista sam uživao. Bilo je jako puno gledalaca i bili su, kao i uvijek u Mađarskoj, stvarno vatreni. Također uživam da vozim RB8 - ima prekrasan zvuk i izvrstan je za pravljenje osmica! Srećom, vrijeme je bilo lijepo, a to uvijek pomaže. Mislim da smo priredili odličan šou i mi na tlu i avioni i helikopteri Flying Bullsa. Zaista je predivno biti u Budimpešti“, rekao je Max.


Prije potpisivanja autograma i poziranja za fotografije s fanovima, Max se provezao i u Aston Martin Vanquish S modelu, iz kojeg je mahao publici. Potom je našao vremena da sjedne i u PlaySeat te protiv lokalnog gamera odveze nekoliko virtualnih krugova na Hungaroringu, stazi na kojoj nikada nije završio izvan petorice prvoplasiranih.


Verstappen se odmah nakon ovog nastupa posvetio pripremama za Veliku nagradu Španije, koja se sljedećeg vikenda vozi na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya.


S druge strane, Live Demo tim je već u petak bio u Vijetnamu, gdje je bivši vozač Red Bulla David Coulthard za upravljačem legendarnog RB7 bolida priredio sličan šou na ulicama Ho Chi Minha.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.