x

Oglasio se na ceremoniji

Mbappe: Izabrao sam!

Kylian Mbappe je bio prva zvijezda večeri na ceremoniji dodjele nagrada najboljim igračima Ligue 1.

Ovaj 23-godišnjak je izabran za najboljeg igrača prvenstva Francuske ispred Ben Yeddera, iz Monaca, Payeta iz Marseilla, Terriera iz Rennesa i Paquete iz Lyona.

Tokom dodjele nagrade sasvim očekivano Mbappe se suočio sa pitanjem gdje će nastaviti karijeru. Odgovorio je da je već napravio izbor.

Mbappe je kazao da će ubrzo otkriti gdje će igrati naredne sezone i da će to uraditi prije okupljanja reprezentacije Francuske za Ligu nacija.


"Uskoro ćemo znati, skoro pa sam napravio izbor. Uskoro ću sve objaviti, prije okupljanja sa reprezentacijom", rekao je Mbappe.

"Moramo ispoštovati sve strane. I ja sam u žurbi. Ali ne samo ja. Završeno je, samo ostaju neki detalji, ali je završeno. Napravio sam svoj izbor, znat će te se uskoro", rekao je sjajni fudbaler.

Dio izjave "završeno je" mnogi u Francuskoj su protumačili da je došao njegovom boravku u PSG-u i da će karijeru nastaviti u Real Madridu.


Već dugo traje sapunica oko toga gdje će Mbappe nastaviti karijeru. Situacija se mijenjala iz dana u dan, ali konačna odluka je nikad bliže.

Selektor Francuske Didier Deschamps je okupljanje zakazao za 28. maj, pa je preostalo vrlo malo do kada će Mbappe saopštiti svoju odluku.

PSG posljednji meč sezone igra u subotu protiv Metza na Parku prinčeva. To će vrlo vjerovano biti i posljednji meč za Mbappea u dresu popularnih Svetaca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.