x

Osvrt na meč

McGregor detaljno analizirao borbu protiv Habiba: Jedan udarac promijenio je sve

Irski borac Conor McGregor se danas prvi put na Instagramu oglasio detaljnom analizom borbe koja se održala prije malo više od dvije sedmice, u kojoj je u možda i najvećoj borbi u historiji UFC-a izgubio od Rusa Habiba Nurmagomedova.

McGregor je opisao svaku rundu pojedinačno do trenutka kada je zbog gušenja morao predati borbu za naslov u lakoj kategoriji.

"Prva runda. Gledajući sa sportske strane, mislim da je bila njegova. Gornja pozicija uz kavez, nula napretka u poziciji, niti nanesena ikakva šteta, ali gornja pozicija. S borilačke strane, runda je moja. Pogodio sam udarce i pokazao sam želju napasti. Rano sam ga pogodio lijevim direktom i koljenom u glavu. Laktovi iz raznih pozicija. Sve što je on radio je bilo to da mi je držao noge uz ogradu gotovo cijelu rundu", počeo je McGregor analizu, a potom prešao na drugu rundu.


"Drugu rundu je počeo bježati po kavezu prije nego je dobio blagoslov u udarcu desnom rukom. On je promijenio tok runde i cijele borbe. Bio je to dobar udarac. Nakon njega sam pokušao ustati i uzvratiti, ali on je stigao i uspio me uhvatiti te u tome spriječiti. Ovo je sport i to je bio njegov pametan potez. On mu je donio dominantnu rundu, tako da tu nemam šta prigovoriti. Odlično odrađeno", napisao je.

McGregor je potom istakao kako se nakon najgore runde u njegovoj borilačkoj karijeri uspio vratiti u trećoj rundi, u kojoj se, kako kaže, kretao naprijed, kontrolisao Habibovo kretanje i pokazao kako je on taj koji ima želju napasti i potući se.


"Četvrta runda. Moj oporavak ipak nije bio onakav kakav je trebao biti i to je moja greška. Iako sam ga nadmašio u nekim ranim razmjenama udaraca, ponovno je uspio ući ispod mene i završio sam u lošoj poziciji, a bilo je više od tri minute do kraja runde. Pokušao sam vratiti poziciju i završio sam leđima uz ogradu kaveza. Bila je to stabilna pozicija. Ipak, napravio sam kritičnu grešku tako što sam mu ostavio svoju gornju ruku baš u ključnom trenutku. Tako sam mu prepustio svoja leđa i završio sam pošteno prebijen. Šta više mogu reći? Bila je to sjajna borba, bilo mi je zadovoljstvo i užitak. Vratit ću se prepun samopouzdanja, potpuno spreman. Ukoliko i ne dobijem odmah revanš, nije problem. Spreman sam se boriti protiv idućeg u redu, oduvijek sam bio takav. Vidimo se uskoro ljubitelji borilačkog sporta, sve vas volim", završio je McGregor analizu.

Kontroverzni irski borac je tako šokirao ljubitelje borilačkih sportova budući da je poznat kao veliki hvalisavac i neko ko nikad ne priznaje poraz. 


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top