x

Meč godine na Etihadu: Tottenham izbacio Manchester City iz Lige prvaka

Pravi nogometni spektakl viđen je na Etihadu gdje su Manchester City i Tottenham odigrali uzvratni meč četvrtfinala Lige prvaka (4:3), a nakon pobjede Pijetlova od 1:0 u prvom susretu ekipa iz Londona uspjela je izboriti plasman u polufinale.

Od prve minute bilo je jasno da će gledaoci koji su na Etihadu, ali i oni pored malih ekrana, gledati fantastičan meč u Manchesteru. Igrala se treća minuta kada je De Bruyne dodao loptu do Sterlinga, a Englez milimetarski preciznim udarcem pogađa mrežu Llorisa za vodstvo od 1:0.

Tom prednošću Manchester City je anulirao pobjedu Tottenhama iz prvog susreta, no samo tri minute nakon toga bilo je jasno da se večeras na Etihadu neće gledati produžeci. Nakon jedne akcije gostiju iz Londona lopta je stigla do Sona, a on udarcem s vrha kaznenog prostora matira loše postavljenog Edersona i donosi poravnanje svojoj ekipi.

Tri minute nakon toga, Tottenham je u potpunosti šokirao domaće igrače i navijače. Eriksen je primio loptu u opasnoj zoni, pronašao je Sona, a igrač iz Južne Koreje prelijepim udarcem pogađa dalji ugao Edersona i donosi veliki preokret Prijetlovima.

U tom trenutku Manchester Cityju su bila potrebna čak tri pogotka kako bi imali rezultat koji ih vodi u polufinale, ali već u 11. minuti Bernardo Silva uz pomoć Rosea postiže pogodak za 2:2 i vraća nadu domaćim igračima. Četiri pogotka u prvih 11 minuta su ujedno i najbrža četiri pogotka koja su postignuta u historiji Lige prvaka.

U 21. minuti, Manchester City je postigao i treći pogodak. Sterling je ispratio centaršut De Bruynea s desne strane i mirnim udarcem postigao pogodak za novo vodstvo Građana. Do kraja prvog poluvremena nije bilo izrazitih prilika i na pauzu se otišlo s prednošću domaćih (3:2).

Prvu priliku u drugom poluvremenu za Manchester City imao je De Bruyne koji je iz slobodnog udarca s nekih 18 metara šutirao preko gola, da bi isti igrač u 53. minuti sjajno šutirao s vrha kaznenog prostora, ali mu je Lloris još bolje to odbranio. Sljedeći je zaprijetio David Silva nakon centaršuta iz slobodnog udarca s desne strane, ali je i on šutirao preko gola.

Ipak, u 60. minuti Manchester City postiže i četvrti pogodak. De Bruyne je dodao loptu do Aguera, a Argentinac silovitim udarcem matira Llorisa za veliko slavlje navijača na Etihadu.

Tottenham se, bez obzira na četvrti primljen pogodak, nije predao. U 75. minuti rezervista Llorente postiže pogodak nakon kornera i opet svojoj ekipi donosi rezultat koji ih je u tom trenutku vodio u polufinale.

Manchester City je od kraja silovito napadao, ali nije uspio probiti odbranu Tottenhama, sve do 93. minute kada Sterling postiže treći pogodak, ali je sudija naknadno dosudio ofsajd i tako bacio u očaj domaće navijače. Tottenham je zahvaljujući golovima u gostima prošao u polufinale gdje će igrati protiv Ajaxa.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 30. aprila i 1. maja, a revanši sedam dana poslije, dok je veliko finale zakazano za 1. juni na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu,


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.