x

MEČ ŽIVOTA ALEMA BEGIĆA: Sjajni bokser se u Linzu izborio za IBF titulu!

U subotu, 9. juna, u austrijskom gradu Linz je održan meč za titulu IBF prvaka Evrope u poluteškoj kategoriji, u kojoj je na tron došao sjajni Alem Begić, aktuelni prvak Njemačke i Evrope u UBF verziji .

Meč sa iskusnim borcem iz Srbije Nenadom Stankovićem se završio pobjedom Alema Begića i time je nastavio veličanstveni niz - 21 pobjeda iz 21 mečeva, od kojih je čak 17 klasični nokaut. 

Begićeva pobjeda je mladog boksera izbacila u sam vrh svjetskog boksa, budući da je IBF (International Boxing Federation) svjetski bokserski savez sa najstrožijim regulativama i da već postoji njihovo interesovanje za saradnju. Napominjemo da je prvak svijeta Britanac Antony Joshua u istoj verziji u super teškoj kategoriji.

Meč u Linzu je bio organizovan u kooperaciji sa Porsche Oberösterreich, a ovaj skromni mladić koji je rođen u Minhenu, 1987. godine, kaže:

- Samo mogu reći da je borba protiv ofanzivnog i opasnog Nenada Stankovića bila opravdano teška, ali ja sam dao sve od sebe i uspio da dođem do još jedne pobjede.

Alem Begić je na meču bio u pratnji Merseda Hadžića, Fadila i Denisa Begića, BjÖrna Schulza, Sergeja Mitchnika, Andreasa Selaka i Rolanda Aichera. Begić se pored IBF prvaka Europe vodi u listi Top 15 boksera svijeta, a ta pozicija legitimiše ga za meč za titulu prvaka svijeta.

Iza Begićevih uspjeha u velikoj mjeri stoji biznismen iz Švajcarske Mersed Hadžić, poznatiji kao Mirso Švajcarac koji je u ovom mladiću prepoznao jedinstveni talenat i pomogao mu da njegova karijera dostigne neslućene visine.

Njihova saradnja se nastavlja. Nadaju se velikim uspjesima u budućnosti, a krajnji cilj je jasan - titula svjetskog šampiona.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.