x

Polufinalna serija 2. ABA lige

Medford zaledio Grbavicu, Sparsi poraženi u zadnjim trenucima meča

Sarajevski Sparsi su na svom parketu ugostili ekipu MZT Skoplja u prvoj utakmici polufinalne serije play-offa 2. ABA lige. Na Grbavici je viđena zanimljiva utakmica, a na kraju su gosti slavili sa 71:70, nakon "šok" završnice.

Sparsi su odlično otvorili utakmicu, pa su prvu dionicu riješili sa deset poena prednosti, 19:9.

Gosti iz Skoplja su se polovinom druge dionice uspjeli vratiti na -1, ali se Sparsi ponovo bude i vraćaju prednost, a Jovanović u posljednjoj sekudni prvog poluvremena pogađa trojku od tablu za maksimalnih +15 domaće ekipe na poluvremenu (42:27).

Ipak, MZT se nije tako lako predavao, pa su gosti u finišu treće dionice stigi do prvog poravnanja od starta utakmice.

Sparsi su uzvratili na otvaranju zadnje dionice i vratili prednost na +9, MZT polovinom četvrte četvrtine ponovo anulira zaostatak i stiže do 62:62.

Uspjeli su ipak Sparsi ući u sami finiš utakmice s prednošću, ali su gosti u posljednjoj minuti došli do zaostatka od jednog koša, pri rezultatu 70:69, a onda je Medford pogodio za preokret MZT-a i konačnih 71:70.

Na ovaj način je sarajevska ekipa ispustila prvu pobjedu u seriji, a naredni duel se igra za četiri dana u Skoplju. Podsjetimo, ekipa koja stigne do dvije pobjede plasiraće se u finale 2. ABA lige u kojem će se boriti za direktan plasman u ABA ligu.

Kod Sparsa je najefikasniji bio Kamenjaš sa 15 poena, a posebno dobro je igrao u prvom dijelu. Bajramović je ubacio 10 poena, a Durmo i Protić po devet.

Kod MZT-a su se istakli Simonovski, Ivanov i Medford. Njih trojica su postigli po 13 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.