x

Medicinska sestra upozorila na jedinstven i najvažniji simptom Covida 19!

Čelsi Ernest (Chelsea), jedna od medicinskih sestara u bolnici "Life Care Center" u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Vašingtonu, istaknula je da je jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19, kod svakog od pacijenata, bila činjenica da su im oči crvene.

Kašalj, ubrzano disanje i crvene oči, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da su za nju i njene kolege crvene oči bile pokazatelj, jer su prisutne kod svih pacijenata zaraženih ovim virusom koje je vidjela.


- Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo vidjeli i došli u bolnicu i umrli. Njihove su oči izgledale kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene nego je to više bilo kao da imaju crvenu sjenku, kao da su im crveni kapci oko očiju - ispričala je Čelsi za CNN.


Novo istraživanje pokazalo je da infekcija očiju, poput konjunktivitisa, može da bude simptom Covida-19.

- Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog trakta može da rezultira viralnim konjunktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod Covida-19 - ističu naučnici.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.