x

Medicinsko osoblje iz Novog Pazara: Respiratori ne rade, više od stotinu pacijenata sa teškom kliničkom slikom!

Zdravstveni sistem u Novom Pazaru na ivici je pucanja. Redakciji sandzakpress.net obratili su se zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa ciljem da javnost u Sandžaku upoznaju sa stvarnim stanjem.

Kako nam je rečeno, tek sada se krenulo sa formiranjem Respiratornog centra i izgradnjom instalacija potrebnih za njegovo puštanje u funkciju. Ovaj proces mogao bi da potraje više od sedmicu dana. Trenutno su u funkciji tri transportna respiratora, javlja sandžakpress.net.


Kada je riječ o broju pacijenata sa težom kliničkom slikom trenutno ih je više od stotinu smještenih u pet odjeljenja Opšte bolnice i to:

- 51 pacijent na grudnom odjeljenju

- 11 pacijenata na palijativnom

- 30 pacijenata na infektivnom

- 22 pacijenata na ušnom

- 6 pacijenata na očnom odjeljenju


Medicinsko osoblje je ogorčeno na rukovodice koji cijeli problem pokušavaju da “zabiju pod tepih”, na način što prikrivaju realno stanje i u javnosti iznose netačne podatke.

Upozoravaju da epidemiloška kriza nije dostigla vrhunac, te da će u danima koji slijede situacija biti još teža i sa više žrtava.

Podsjećamo da je Štab za vanredne situacije grada Novog Pazara izdao hitnu naredbu o kupovini 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke, što dovoljno govori o trenutnom stanju.

.

.

.

.

Izvor: sandzakpress.net

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.