x

ZLOČINI I DEPORTACIJE

Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Vladimira Putina!

Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje predsjednika Rusije Vladimira Putina i povjerenika predsjednika Rusije za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove.

U saopćenju Međunarodnog krivičnog suda (ICC) se navodi da postoje razumni razlozi za vjerovanje da ruski lider snosi krivičnu odgovornost za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (djece) i nezakonitog premještanja stanovništva (djece) iz okupiranih područja Ukrajine Ruskoj Federaciji na ukrajinskoj okupiranoj teritoriji.


Navodi se i da postoje razumni razlozi da se vjeruje da Marija Lvova-Belova snosi individualnu krivičnu odgovornost za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (djece) i protivpravnog preseljenja stanovništva (djece) iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju.


Podsjetimo da je Ruska Federacija, pod komandom Vladimira Putina, prije više od godinu dana krenula u otvorenu agresiju na Ukrajinu uprkos pozivima skoro cijelog svijeta da Moskva okonča ratna dejstva. Rusija je zbog toga pod snažnim ekonomskim sankcijama Zapada.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.