x

SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Mehmed Baždarević za "Avaz": Ne bih imao ništa protiv da Hadžibegić i ja zajedno vodimo reprezentaciju

Moramo biti ujedinjeni i gurati u istom pravcu, rekao je popularni Meša

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak će razmotriti status selektora naše reprezentacije Ivajla Peteva (Ivaylo) kojem 31. decembra ove godine ističe ugovor s kućim bh. fudbala.

Prema posljednjim informacijama iz NSBiH Bugarskom stručnjaku najvjerovatnije neće biti produžena ugovorna obaveza, a novi selektor trebao bi biti Bošnjak (Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević ili Safet Sušić), jer čelnici Saveza pred start kvalifikacija za Euro 2024. žele relaksirati situaciju u i oko našeg državnog tima koju je do doveo “slučaj Rusija”...


Poznajem igrače

Tim povodom smo kontaktirali popularnog Mešu, nekadašnjeg selektora “Zmajeva”...

- Ne, niko me nije zvao iz Saveza, rekao je Baždarević u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Ne znam šta bih vam u ovom trenutku još mogao kazati, nego da bih bio sretan kad bih ponovo dobio priliku da vodim našu reprezentaciju. Šta još da kažem?

Baždarević je predvodio “Zmajeve” od 13. decembra 2014. do 19. oktobra 2017. godine.


- Poznajem igrače – ekipu, poznajem ljude, ali ne bih sada previše pričao... No, ne bih imao ništa protiv ni da na čelu naše reprezentacije budemo zajedno Faruk i ja. Ili da neko od nas bude savjetnik. Neka nas imenuju i svu trojicu. Jednostavno, mora postojati jedna solidarnost, kako nas trenera, ali i svih onih koji žele dobro bh. fudbalu i našoj reprezentaciji. To je jako važno, ko god da dođe. Moramo biti ujedinjeni i gurati u istom pravcu - iskren je Baždarević.

- Upravo sam u nekakvim kontaktima, tražim posao. U četvrtak sam odbio jednu afričku selekciju, jer jednostavno nisam tu vidio sebe. Želim da radim gdje vidim perspektivu.

Na pitanje kako vidite perspektivu našeg državnog tima, Baždarević je odgovorio:

Drugačije ne znam

- Znam sve naše igrače, malte ne, sve sam i selektirao. Ponavljam, ako izbor padne na mene, bit ću pravi profesionalac, jer drugačije ni ne znam raditi, ali i sretan. Uvijek ću i ispoštovati, naravno, šta god odluči naša fudbalska institucija – zaključio je Baždarević.

Krajnje vrijeme

Naša reprezentacija u martu iduće godine počinje kvalifikacije za Euro 2024. Protivnici “Zmajeva” su Island, Slovačka, Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn.

- Mislim da je to grupa u kojoj možemo tražiti odlazak na završni turnir. S dobrim radom – jednostavno, moramo ostvariti rezultat koji nas vodi na Euro 2024. Dobra stvar je što sada direktno prolaze prve dvije selekcije, a mi imamo i kvalitet i kapacitet da dođemo do cilja. Krajnje vrijeme je da odemo i na Euro – zaključio je Baždarević.

24

puta Baždarević je kao selektor vodio “Zmajeve”, upisavši 14 pobjeda, uz četiri remija i šest poraza.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.