x

Memo Haljevac nadmašio očekivanja: Izložba "Čisto i lijepo moje Sarajevo" očarala sve prisutne! (GALERIJA)

Povodom Dana Grada Sarajeva u četvrtak, 4. aprila 2019. godine u galeriji Roman Petrović održana je izložba pod nazivom "Čisto i lijepo moje Sarajevo“, koju je priredio akademski slikar i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac, a u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Izložbu su otvorili a i dali veliku podršku organizaciji Fuad Čibukčić, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Mirza Hulusić, direktor Zavoda za Izgradnju KS, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Izložba pod nazivom "Čisto i lijepo moje Sarajevo“, kako se i očekivalo, okupila je mnogobrojne posjetitelje. Bilo je izloženo 40 radova Sulejmana Haljevca i Amara Ajdinovića sa svim bitnim dijelovima Sarajeva kroz ekspresionističku paletu.


Haljevac se zahvalio svima koji su podržali izložbu u kojoj je na pravi način predstavljen naš grad.

Načelnik Ajnadžić je kazao da sam naziv izložbe šalje jednu dobru poruku.

"Želimo da nam grad bude čist i u tom smislu spremni smo u punom kapacitetu podržavati projekte koji za cilj imaju kvalitetnije i efikasnije održavanje čistoće. U proteklom periodu realiziran je veliki broj ekoloških akcija, a sa takvim aktivnostima nastavljamo još intenzivnije u narednom periodu. Koristim priliku da pozovem sve stanovnike da budu odgovorni naspram čistoće grada", poručio je Ajnadžić.


U ime Općine Centar izložbi su prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić i savjetnik načelnika Bećir Sirovina.


- Mislim da je došlo nekoliko stotina posjetilaca. Zaista predivna atmosfera u kojoj je na pravi način predstavljen naš grad. Kroz izložene radove podijelili smo naše viđenje Sarajeva i drago mi je da ljudi to cijene – dodao je Haljevac.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..



Foto: Mirnes Mašić/
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.