x

premijerno u new yorku

Mercedes-Benz predstavio osvježeni GLC Coupe

S redizajnom modela GLC Coupe stigle su decentne promjene na karoseriji, dotjerana je unutrašnjost i revidiran dvolitarski turbobenzinac.

Mercedes-Benz je uoči Sajma automobila u New Yorku predstavio redizajnirano izdanje modela GLC Coupe s kojim stiže nekoliko novih detalja koje je njemački automobilski magnat premijerno predstavio na nedavnom ženevskom okupljanju na srodnom modelu GLC.

Obnovljeni GLC Coupe izvana krasi nova maska hladnjaka, redizajnirana kućišta svjetala i drugačiji zadnji difuzor, a redizajnirani su i završeci izduvnog sistema. Pored novog multifunkcionalnog upravljača unutrašnjost u svom obnovljenom izdanju sa sobom donosi veći TFT display instrumentne table, a veći je i centralno smješten display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom.

Suštinska novost ispod kože Mercedesovog atraktivnog Coupe SUV-a, koji će publika premijerno vidjeti za nekoliko sedmica na Sajmu automobila u New Yorku, je pojačan i poboljšan dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji u ovom slučaju razvija 258 konjskih snaga i 370 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da GLC Coupe od 0 do 100 km/h stiže za šest sekundi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.