x

najbolje na kraju

Mercedes-Benz pripremio posljednja izdanja modela SL i SLC

Iza naziva Grand Edition i Final Edition kriju se posljednja izdanja Mercedesovih Roadstera SL i SLC koji u prodaju stižu naredne godine.

Aktuelna generacija Mercedesovog modela SL proizvodi se od 2011. godine, a u Stuttgartu su za kupce svog luksuznog GT dvosjeda s tvrdim sklopivim krovom pripremili posebno (odjavno) izdanje koje će se u ograničenom broju primjeraka nuditi od naredne do 2021. godine, kada se očekuje nova generacija SL-Klase.

Mercedes će SL Grand Edition (R231) ponuditi u kombinaciji s modelima SL 400 (V6, 367 KS) i SL 500 (V8, 456 KS), a kupci ekskluzivnog posljednjeg izdanja šeste generacije mogu računati na sve "igračke" koje Mercedes-Benz inače nudi za SL-Klasu, uključujući adaptivni ovjes i ekskluzivne ojačane aluminijske felge iz ponude AMG-a.

Tu su i nezaobilazne pločice koje stavljaju do znanja da je Grand Edition drugačiji od ostalih SL-ova. Cijena i broj primjeraka još uvijek nisu poznati.

S bojom karoserije koja treba da asocira na boju koja je krasila prvi produkcijski model SLK (predstavljen 1996. godine) Mercedes je predstavio i odjavno izdanje modela SLC. Slovo K u oznaci zamijenjeno je slovom C od redizajna treće generacije Mercedesovog "bestseller" Roadstera za koji je nakon premijernog predstavljanja dugo bila poduža lista čekanja.

Mercedes-Benz SLC Final Edition u prodaji će također biti od naredne godine, a posebno bogato opremljeno izdanje nudit će se u kombinaciji s modelima SLC 300 (245 KS) i AMG SLC43 (367 KS), a slabiji model nudit će se i u karoseriji sive boje s nekoliko dodataka koji i u ovom slučaju dolaze s polica AMG odjela.

Model SLK/SLC do sada je pronašao put do više od 710.000 kupaca širom svijeta, a i u slučaju svog manjeg Roadstera u Mercedesu su umjesto platnenog koristili tvrdi sklopivi krov.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.