x

Mercedes identificirao ključna područja razvoja za 2023.

Direktor Mercedesovih F1 operacija na stazi Andrew Shovlin otkrio je da njegova momčad za iduću utrku u Austinu priprema nova poboljšanja koja bi im trebala pokazati put za iduću sezonu i potvrditi neka od ključnih područja razvoja za 2023.

Mercedes ima tešku sezonu u kojoj još nisu pobijedili, prvi puta nakon 2011. godine, ali njihovi inženjeri svjesni su problema koji muče ovogodišnji F1 W13 i spremni su ispraviti te nedostatke za 2023., donosi MAXF1.net.

Na nekim stazama Mercedes je bio vrlo konkurentan, ali obično je bila riječ o stazama na kojima njihovi nedostaci ne dolaze toliko do izražaja poput lošega zagrijavanja guma, velikoga otpora zraka i osjetljivosti na neravnine.

Shovlin je najavio da će Mercedes na iduću utrku u Austinu donijeti još nekoliko poboljšanja i da je to njihov posljednji korak ove sezone.

“To je naš posljednji korak u aero razvoju i nadamo se da će nam dati malo više performansi”, rekao je Shovlin za Mercedesove kanale na društvenim mrežama.


“Važno je da svakim korakom učimo sve više i više i da to učenje možemo prenijeti u sljedeću godinu.”

“Također, malo smo smanjili težinu komponenti koje će, nadamo se, dovesti automobil bliže granici [od 798 kg].”

“Vrlo nam je teško predvidjeti gdje ćemo biti. U Singapuru je Lewis bio jako blizu pole positiona, no na Suzuki su oba automobila imala veliki zaostatak u odnosu na vrh poretka.”

“Naša brzina u utrci bila je prilično dobra. Ako uspijemo napraviti iskorak, nadamo se da možemo ući u borbu s Ferrarijem i Red Bullom, ali kvalifikacije su za nas zaista teške u ovom trenutku.”

“Kao što sam rekao, puno se radi o učenju i sigurno ćemo dati sve od sebe u zadnje četiri utrke.”


Što se tiče COTA-e, Shovlin dodaje: “To je nezgodna staza i bila je to nezgodna staza za nas prošle godine. Bila je vrlo neravna, bilo je i dosta pregrijavanja guma, a mi nismo bili tako dobri kao Red Bull bili na mekšim gumama.”

“Napravili su određene promjene na stazi tako da se nadamo da su ti problemi s neravninama malo manji. Ali ono što je jako teško ove godine je stvarno znati gdje ćeš biti na stazi prije nego što tamo dođeš.”

“Nećemo davati nikakve prognoze o tome gdje ćemo biti u poretku, samo trebamo otići tamo u petak, vidjeti kakvih problema imamo, a onda vidjeti možemo li ih riješiti s postavkama bolida.”

“U osnovi, jedna od stvari koju trebamo poboljšati na bolidu za sljedeću godinu je postići da bolid ima više downforcea na nižim razinama otpora zraka, a onda se možemo utrkivati ​​s manjim krilima i još uvijek biti konkurentni u zavojima.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.