x

Mercedes nema velika očekivanja unatoč napretku u Barceloni

Šef i trećinski suvlasnik Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff kaže da on i njegova momčad ne očekuju puno od iduće utrke u Monaku unatoč impresivnoj brzini koju su pokazali prošloga vikenda u Barceloni zbog posve drukčije konfiguracije staze.

Mercedes je zahvaljujući brojnim poboljšanjima koja su donijeli u Barcelonu uspio značajno umanjiti razinu poskakivanja njihovoga F1 W13 što im je omogućilo da iz njega izvuku više performansi, a na ruku su im išli i vrlo vrući uvjeti i konfiguracija staze s puno srednje brzih i brzih zavoja, MAXf1.net.

Monako je staza s najmanjom prosječnom brzinom u kalendaru i vrlo skliskom površinom asfalta koja nagrađuje bolide koji mogu brzo zagrijati gume, u čemu Mercedes ove godine nije briljirao.

Vremena u trećem sektoru staze u Barceloni otkrivaju da su Ferrari i Red Bull najjači u tom segmentu, ali na trećem i četvrtom mjestu su Alfa Romeo i Haas dok je Mercedes tek peti.


Što vremena iz Barcelone govore o formi za Monako?

“Riječ je o jedinstvenoj i nevjerojatno zahtjevnoj stazi s vrlo visokom razinom fokusa potrebnom da se dovrši svaki krug,” rekao je Wolff u najavi VN Monaka.

“Monako nije uvijek bio naša najsretnija staza [na posljednjih osam utrka u Monaku slavili su pet puta], a spori zavoji nisu bili naša jaka strana, kao što smo vidjeli i u Barceloni.”

“Ali također smo vidjeli i da se zaista sve može dogoditi i nastojat ćemo maksimalno iskoristiti svaku priliku.”


“Prošli smo vikend bili posebno spori u sporim zavojima u posljednjem sektoru zbog pregrijavanja. Ali zanima me gdje ćemo biti ovoga vikenda.”

“I dalje se malo mučimo sa zagrijavanjem guma tako da su moja očekivanja za Monako niža od bilo koje druge staze.”

“Nisam siguran mogu li to znanstveno objasniti, ali bit će to još jedna utrka za učenje.”

Hamilton je s Mercedesom nastupio na posljednjih osam VN Monaka (2013. – 2019., 2021.), ali je uspio pobijediti samo dvaput, 2016. i 2019.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.