x

Mercedes priprema restilizaciju za B klasu

​Mercedes i BMW još uvijek nisu spremni da dignu ruke od MPV segmenta.

Bavarci su nedavno plasirali novu generaciju Serije 2 Active Tourer, a Mercedes uveliko priprema osvježenje za svoju B klasu.

Zapravo, uskoro će biti restilizacije za gotovo cio kompaktni segment kod brenda iz Štutgarta, odnosno biće promjena kod svih modela koji su derivativi A klase.

Što se tiče Mercedesovog MPV-a, ne bi trebalo očekivati bilo kakve drastične izmjene po pitanju dizajna.


Drukčiji odbojnici, blago promijenjene svjetlosne grupacije i poneka sitnica u eksterijeru. Unutar kabine, vjerovatno će biti razlike po pitanju centralne konzole, i možda će biti postavljen novi upravljač.

Biće interesantno vidjeti šta će se dogoditi sa paletom motora. Javna je tajna da Mercedes želi da se riješi motora koji vode porijeklo iz Renaulta, što znači da je i 1,3-litarski benzinac u opasnosti. Pitanje je da li će i dizelaš koji Mercedes upotrebljava za B klasu, također iz Renaulta, uopšte opstati u ponudi.


Očekuje se da Mercedes ugradi sistem blagog hibrida od 48 V na sve dostupne pogonske jedinice, kao i da će biti određenih unaprjeđenja po pitanju plug-in hibridne verzije B klase.

Aktuelna B klasa stupila je na scenu 2018. godine, a debi je upriličen na Salonu automobila u Parizu. Prošle godine je u Evropi isporučeno nešto manje od 26.400 primjeraka ovog modela, sa vrlo oštrim padom prodaje od čak 40%.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.