x

Mercedes procjenjuje opcije da Hamilton bude kažnjen u Turskoj

Šef Mercedesa, Toto Volf ne isključuje mogućnost da sedmerostrukom svjetskom prvaku Luisu Hamiltonu promijene pogonsku jedinicu i krene za začelja grida na VN Turske.

Austrijanac tvrdi da će ovu odluku donijeti spontano, jer posljedice mogu biti izuzetno važne u krajnjem ishodu za naslov u sezoni 2021. godine.

Volf uvjerava da je najvažnije da ne moraju trpiti probleme sa pogonskom jedinicom do kraja prvenstva.

Pogreška pouzdanosti u utrci dovela bi do odustajanja Hamiltona, a to je nešto što šef Srebrnih strijela po svaku cijenu želi izbjeći. Stoga je ugradnja dodatne pogonske jedinice i kažnjavanje u Turskoj opcija za Mercedes.


"Promjena motora u Turskoj i kažnjavanje su mogućnost. Još nismo odlučili kada i kako, ali najvažnije je ne odustati zbog problema s pouzdanošću. Analiziramo parametre pogonske jedinice i želimo se uvjeriti da se nećemo mučiti sa pouzdanošću do kraja godine", rekao je Volf u intervjuu za Sky Sport.

Šef njemačke momčadi pojašnjava da će odluku donijeti spontano, jer iako Turska olakšava preticanje, neće promijeniti motor ako to ne smatraju strogo neophodnim.

"Trenutno idemo utrku po utrku i gledamo kako se razvijaju performanse i izdržljivost pogonske jedinice. Ako promijenimo pogonsku jedinicu, to će biti spontano, jer bismo imali isti nedostatak koji je Red Bull imao u Sochiju", dodao je.


S druge strane, Volf podsjeća da je Hamilton imao sjajne performanse na Istanbul parku, posebno 2020. godine, kada je pobijedio u utrci i izjednačio broj titula sa Mihaelom Šumaherom.

Međutim, to mu nije bila jedina briljantna nedjelja na Velikoj nagradi Turske, jer je također pobijedio 2010. godine, kada je još bio vozač McLarena.

"Luis je imao sjajne utrke u Turskoj, ali svaku utrku moramo da odradimo u svom koraku. Komplikovano je, bolidi su vrlo blizu i jako sam znatiželjan da vidim kako će se prvenstvo razvijati", rekao je Toto Volf.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.