x

PREDSTAVLJEN NOVI BOLID

Mercedes se u novoj sezoni Formule 1 vraća crnoj boji

Nadaju se ravnopravnoj borbi za naslov


Mercedes je u srijedu predstavio svoj novi, crni bolid Formule 1 za sljedeću sezonu, za koji se nadaju da će njihovim vozačima Luisu Hamiltonu (Lewis) i Džordžu Raselu (George Russell) omogućiti ravnopravnu borbu za pobjede i naslov svjetskog prvaka.

Postoji uzbuđenje

Momčad je prošle sezone ostala bez naslova svjetskog prvaka među konstruktorima nakon osmogodišnje vladavine, a Luis Hamilton je od ulaska u svijet Formule 1 2007. po prvi put završio sezonu bez ijedne pobjede. Džordž Rasel je došao do svoje prve pobjede na Velikoj nagradi Brazila.

- Izgleda dobro. Hoće li biti brz kao što izgleda? Nadam se - komentirao je vođa Mercedesove momčadi Toto Volf (Wolff) na digitalnom predstavljanju iz Silverstona gdje su oba vozača trebala odvesti prvih nekoliko krugova u novom bolidu.

- Pozitivni smo, postoji uzbuđenje. Imamo alate za razumijevanje, rast i razvoj automobila i nadamo se da ćemo Džoržu i Luisu dati nešto što funkcionira - poručio je Volf i dodao da će momčad učiniti sve kako bi se vratila na vrh i pobijedila Red Bull predvođen dvostrukim svjetskim prvakom Makom Ferstapenom (Max Verstappen).


Mercedes se stoga vratio crnoj boji, kakvu je bolid imao 2020. i 2021. koja bi trebala donijeti dodatnu prednost u vidu smanjenja težine, jer preko karbonskih vlakana neće biti potreban dodatni premaz.

- Izgleda sjajno u crnoj boji - rekao je 38-godišnji Luis Hamilton, koji će loviti rekordni osmi naslov svjetskog prvaka te daljnje povećanje rekorda u broju pojedinačnih pobjeda, kojih je do sada sakupio 103.

Ovo će mu 11. sezona u Mercedesu i 17. u Formuli 1.

- Uzbuđen sam što ću se ponovno utrkivati. Osjećam se smireno, pun energije i fokusiran sam. Spreman sam učiniti što je potrebno za pobjedu - rekao je Hamilton.

Korak naprijed

Džordž Rasel će započeti svoju sedmu sezonu u Formuli 1, a drugu kao vozač Mercedesa. Za 24-godišnjeg Britanca prošla je godina bila godina učenja, kao i za cijelu momčad.

- Nadamo se da smo napravili korak naprijed. Svi smo ovdje da pobjeđujemo, to je tako jednostavno - rekao je Rasel te dodao:

- Moramo vidjeti s kakvim se izazovima suočavamo, ali momčad je uložila toliko truda u ovaj automobil. Motivacija i vatra unutar tvornice su ogromni, jer ljudi ne žele da se ponovi ono što se dogodilo 2022."


Novo ime u momčadi je Nijemac Mik Šumaher (Mick Schumacher), koji je stigao iz Haasa kao rezervni vozač.

Nova sezona će započeti Velikom nagradom Bahreina 5. marta, a momčadi će s testiranjima na stazi Sakir započeti u nadolazećoj sedmici.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.