x

Mercedes upozorava – ‘Nova pravila su kao minsko polje’

Mercedesov tehnički šef James Allison upozorio je da su nova tehnička pravila ‘minsko polje’ za sve momčadi i da je u početku moguće da ih bilo tko pogrešno interpretira, što će značiti vrlo tešku prvu godinu nove ere.

Formula 1 s godinom zakašnjenja ulazi u novu eru tehničkih pravila koja bi trebala ublažiti gubitak downforcea prilikom bliskoga praćenja, što bi trebalo dovesti do boljega utrkivanja.

Mercedes u novu sezonu ulazi s konstruktorskim naslovom, devetim uzastopnim, nakon što su uspješno odradili posljednju promjenu pravila 2017. koja je dovela do još bržih i aerodinamički osjetljivijih bolida.

“Svi u našoj momčadi, kao i u svim ostalim momčadima, odradit će najbolje što mogu kako bismo pronašli pravi dizajn i pristup za novi set pravila,” rekao je Allison u Mercedesovoj najavi nove sezone i novim pravilima.


“Na početku sezone i utrkama koje slijede saznat ćemo točno kako će to ispasti. Mogu zamisliti, s obzirom da su bolidi tako novi i drukčiji, da će jedan ili dva bolida zaista loše pogoditi dizajn i imati strašno bolnu godinu.”

“Mogu zamisliti da ćemo svi donekle ostaviti performanse na stolu, stvari koje nismo anticipirali. Gledat ćemo druge bolide i pomisliti ‘zašto se mi toga nismo sjetili’. Onda ćemo pokušati te ideje što je moguće brže primijeniti na svoj bolid kako bismo napredovali. Ili ako smo dovoljno sretni, kako bismo ostali ispred.”

“Bit će prilično ubrzano, definitivno nećemo puno spavati tijekom cijele sezone.”


“Naš posao je gledati tehničke prilike u pravilima, a onda kolektivnim naporima pokušati pronaći konfiguraciju bolida koja će biti bolja od svih ostalih.”

“S obzirom da je sve tako novo, gdje god pogledate u novim pravilima postojat će prilike. Naravno, tu su i opasnosti dok pokušavamo proći kroz potencijalno minsko polje i pokupiti sve moguće škrinje s blagom koje leže u njemu kako bismo završili s bolidom koji će nas dovesti na vrh.”

Novi F1 W13 Mercedes će predstaviti 18. februara, dan nakon Ferrarija, osam dana nakon Aston Martina i pet dana uoči početka predsezonskih testiranja u Barceloni.


(maxf1.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.