x

Mercedes zadovoljan novim aero paketom

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napretkom koji su ostvarili s novim aerodinamičkim paketom koji su prvi puta isprobali na Silverstoneu, a najavio je da će do kraja sezone donijeti još nekoliko manjih poboljšanja.

Mercedes je na prošloj utrci, koju je obilježio kontroverzni sudar između Hamiltona i Verstappena, donio dugonajavljivani aerodinamički paket koji im je pomogao smanjiti zaostatak za Red Bullom koji je u posljednjih nekoliko utrka odmaknuo u razvoju bolida, piše MAXF1.net.

Zbog novoga formata vikenda koji je prvi puta isproban na Silverstoneu, Mercedes je imao samo jedan slobodni trening da isproba novi paket uoči kvalifikacija, ali oba vozača zadržala su nove dijelove za ostatak vikenda.

Allison je potvrdio da su zadovoljni napretkom koji im je donio novi paket, koji uključuje brojne detalje u području ispred i oko bočnih stranica te na prednjem dijelu podnice, i da je to posljednji veliki paket ove sezone.

“Donijeli smo pristojan aero paket na stazu, definitivno smo vidjeli poboljšanje u performansama i jako smo sretni s tim,” rekao je Allison.


“Je li skok u performansama malo veći ili malo manji u odnosu na ono što smo očekivali jako je teško reći jer nemate luksuz da izvedete kontrolirani eksperiment.”

“Ne možete nekoliko puta zaredom paralelno isprobati stari i novi paket, svaki puta s novim gumama, jer vam trkaći vikend ne pruža taj luksuz.”

“Bez obzira na to, možete izvršiti neke usporedbe jer vršite mjerenja na bolidu sa svim senzorima i možete to usporediti s prethodnim vikendima i pogledati performanse bolida prije i sada. Sve se čini jako dobro.”

“A ako pogledate štopericu, mogli ste vidjeti da smo se pomaknuli naprijed u odnosu na ostale momčadi. Uspjeli smo nadoknaditi nešto zaostatka za Red Bullom i imali smo konkurentniji vikend. Tako da smo se kući vratili prilično zadovoljni s novim paketom.”


Iako je Mercedesu ova staza više odgovarala nego Red Bull Ring na kojem su se vozile prethodne dvije utrke, Hamiltonovo najbrže kvalifikacijsko vrijeme u petak pokazalo je da je Mercedes zaista popravio svoju brzinu.

Allison kaže da će do kraja sezone donijeti još nekoliko manjih poboljšanja, ali ništa značajno jer ne žele da trpi razvoj bolida za iduću sezonu koji će biti dizajniran prema potpuno novom tehničkom pravilniku.

“Stiže li još toga? Moglo bi biti, tu i tamo. Ali ovo je bio naš posljednji veliki paket koji ćemo donijeti ove godine.”

“Ali bit će nekoliko poboljšanja tu i tamo gdje vidimo da možemo učinkovito donijeti još nešto više performansi bez da nas to ometa u razvoju bolida za iduću godinu.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.