x

argentinac iskren

Messi: Ronaldo je na mom nivou, bilo bi lijepo da se vrati u Španiju

Argentinski napadač Lionel Messi vratio se prošle sedmice u reprezentaciju Argentine u porazu od Venezuele, a svoj prvi meč u državnom dresu nakon Svjetskog prvenstva prošlog ljeta neće pamtiti po dobrome jer je zaradio povredu prepona.

Povreda ipak nije teže prirode te Messi vjeruje kako će biti spreman za susret četvrtfinala Lige prvaka u kojem Barcelona igra protiv Manchester Uniteda.

"Izmišljaju stvari o meni, ali samo je jedna istina. Mučim se s bruhom još od decembra te ne mogu puno trenirati i igrati sve mečeve. Povreda prepona je komplikovana i ne može se riješiti preko noći. Sada sam puno bolje", otkrio je Messi.

Argentinac vidi mnogo zvijezda u današnjem nogometu, ali smatra kako su on i Ronaldo na samom vrhu.

"Neymar, Suarez, Mbappe, Hazard... Bilo ko od njih može biti najbolji igrač svijeta. Ronalda sam izuzeo iz tog nabrajanja jer ga smatram na istom nivou sa mnom", rekao je iskreno Messi.

Ove sezone u La Ligi nema više njegovog vječitog rivala Ronalda budući da je Portugalac novi član Juventusa.

"Šanse Juventusa za osvajanje Lige prvaka s Ronaldom su velike. Nadam se da ćemo se sresti u finalu pa onda šta se dogodi. Bilo ga je lijepo imati u La Ligi radi prestiža i zbog svega što je dao našoj ligi. Bilo bi lijepo da se vrati", dodao je Messi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.