x

Mia Borisavljević se bori sa ovom bolešću: Dijagnostikovali joj u osmom mjesecu trudnoće, fanovi u nevjerici!

Pjevačica Mia Borisavljević važi za jednu od najzgodnijih pjevačica na estradi, a kako kaže, njena tajna je dobra ishrana i redovan trening. Kako sa osmijehom ističe, za savršenu liniju, između ostalog, zahvalna je i genetici.

- Ne trudim se previše oko svoje linije koja je uvijek manje-više ista. Imam samo uobičajen način života, koji očigledno odgovara mom tijelu i bez nekih velikih napora i odricanja izgled dođe sam po sebi. Svi već znaju da se bavim sportom (amaterski), ali redovno dugi niz godina, nisam alava kad je hrana u pitanju, ali ne odričem se ničega, dakle sve u normalnim količinama - kaže Mia i dodaje da redovno vježba:

- Trening je sastavni dio mog života. Taj dio dana obožavam i to je velika sreća ako zavolite fizičku aktivnost. Pokušajte da pronađete trening koji vam psihički i fizički odgovara, instruktora, prostor, okruženje, sve poklopite tako da jedva čekate da odete na trening i biće mnogo lakše za one koji kažu da ne podnose da vježbaju. Već odavno sam u fazi da mogu da obujem patike i trčim sama na Košutnjaku ili bilo gdje ukoliko ne mogu da stignem da se uklopim sa instruktorkom, ali naravno da se dešava da propustim trening zbog posla i djeteta. Tada se osjećam loše i nadoknadim to sljedeće nedjelje.


Atraktivna pjevačica nam otkriva da je ozbiljnije počela da brine za svoje zdravlje kada su joj tokom trudnoće ustanovili da boluje od gestacijskog dijabetesa.


- To je bilo u osmom mjesecu trudnoće, nisam osjećala ništa, samo se po ultrazvuku vidjelo da beba napreduje dvije nedjelje brže od termina, što i nije strašno, jer svaki ultrazvuk pokaže drugačije, ali sam ipak izbacila šećer i bijelo brašno. Za hljeb sam se snalazila, pravila sam ga od raži, sjemenki, svega i svačega, ali za šećer je bila noćna mora. Jedva sam izdržala do porođaja. I zato tvrdim da je zavisnost od šećera jako opasna, ali priznajem da sam zavisnik. Međutim, kontrolišem se barem kad su količine u pitanju.

Ona dodaje da ima sistem ishrane kog se pridržavam, a koji zove 16 /8.


- Znači 16 sati ne jedete, 8 sati jedete šta god vam padne na pamet, a to kad kažem mislim naravno i na slatkiše i picu i sve što poželite, ako morate baš. E sada, možete se pridržavati sistema 14/10 koji ja češće praktikujem jer mi je izvodljivije da večeram u 20 sati i da mi prvi sljedeći obrok bude sutra u 10 sati. Dakle, to je moj način života, nije dijeta i nije nešto što radim privremeno i povremeno, nego tako živim. Nikada, ali nikada ne jedem noću, ne pijem gazirano ni sokove niti kafe sa mlijekom, šlagom itd. Ne grickam grickalice, već jedem konkretno, vježbam i uživam u hrani i sportu. Molim vas, ne jedite gluposti. Volim kuhanu hranu i uvijek gledam da pojedem nešto na kašiku, ali naravno da volim i picu i slatkiše, samo što proporcionalno gledano više se hranim zdravo nego nezdravo, ali nisam fanatik.


Svakog dana uradite nešto lijepo za sebe

- Za zdrav život je najbitnije da budete svjesni zašto je to važno i koliko je život ljepši kada živite zdravo. To je prvo, a onda da znate da to ništa nije teško i da to nisu neke metode koje morate da nabubate napamet. Pratite svoje tijelo, znate sigurno šta vam ne prija, neka to bude početak zdravog života. Ali tri stvari - ishrana, fizička aktivnost i san, oko toga se sve vrti. Izduvni ventil mi je upravo trening, trčanje, masaže, sauna, filmovi, Ema, šoping, pas kojeg obožavam, generalno moja porodica i neke lijepe stvari koje uradim za sebe u toku dana - zaključila je Mia Borisavljević.

.

.

.

.

.

..


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.