x

Midi haljine najbolji proljećni izbor

Ako pitate bilo koju svjetsku trendseterku koja je proljećna kombinacija s kojom jednostavno ne možete pogriješiti, odgovor bi vjerovatno bio haljina midi dužine i baloner ili teksas jakna, a za one najhrabrije u kombinaciju dodajte trendi kaubojske čizme. Od lepršavih cvjetnih uzoraka, bez rukava ili dugih rukava, svilene ili pamučne, u aktuelnoj ponudi zasigurno ćete naći pravu midi haljinu za sebe.

Haljine midi dužine mogu se pronaći u ponudi luksuznih brendova kao što su "Balenciaga", "Valentino", "Proenza Schouler", "Marni" i brojni drugi, a tu su i zanimljive verzije iz ponude high-street brendova poput "Zare", "Manga" i "Arketa".

Iako su temperature još varljive, sunce nam se smije iza ugla i poziva nas da odbacimo teške zimske slojeve. Posegnućemo tako za laganim materijalima, lepršavim krojevima i veselim uzorcima, a ima li boljeg kandidata, koji spaja sve navedeno, od haljine? Iskusni modni znalci će reći da nema, pogotovo ako odlučite odabrati trendi midi kroj koji je odlično rješenje za poslovne kombinacije, kao i one opuštene, dnevne.

U midi haljinama biće lakše koračiti kroz proljećne dane golim nogama, u obući iz novih kolekcija koja jedva čeka da prošetamo. A osim kroja koji dopire otprilike do polovine potkoljenica, ove je sezone dopušteno gotovo sve. Uzorci će biti razigrani i poznati - tu su tačkice, print lanca, životinjski print - posebno leopard, cvijeće u svom najsitnijem izdanju i klasične prugice. Midi haljine na kopčanje ili u struku stegnute kaišem već nekoliko sezona vladaju i zbog svog laskavog kroja sigurno neće ubrzo nestati iz kolekcija.

Kako ih nositi ovog proljeća

Iako dužina ispod koljena na prvu može predstavljati izazov u ormaru, midi haljine u proljećne kombinacije unose neočekivanu jednostavnost. Za jednostavan, ali sređeni dnevni look jedino što će vam trebati uz omiljenu midi haljinu su omiljena proljećna jakna i elegantni modni detalji poput velikih sunčanih naočala, mokasina ili pletene torbe. Par jednostavnih sandala, mini statement torba i jarki ruž biće savršena tačka na večernje kombinacije s predivnom midi haljinom u glavnoj ulozi, a ležerno vikend izdanje stvoriće spoj midi siluete, cosy pletiva i omiljenih patika. Trendi izdanje midi haljine ovog proljeća pronaći ćete i u kombinaciji s kariranim blejzerom i čizmama s izrezima.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.