x

Emotivni trenutak SLAMA srca

Mihajlo podigao čašu u čast pokojnog oca Šabana: Ćale, svoju svadbu nisam zamišljao bez tebe!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić za života stalno je isticao da mu je najveća želja da oženi sina Mihajla, te da dobije i od njega unučiće.

Mihajlo se jučer vjenčao Marinom Velimirović. Kako je znao da je njegova svadba najveća želja pokojnog oca, Mihajlo je održao zdravicu u njegovo ime, te rasplakao sve prisutne.

Naime, Mihajlo nikada nije krio da mu je očev odlazak teško pao, te da mu na tako bitan dan, kao što je svadba, veoma nedostaje. Kako kažu prisutni, emocije su se samo smjenjivale, a posebno kada je pjevač nakon Mihajlovog govora zapjevao Šabanovu "Svadbarsku pjesmu".


- Mihajlo ni sada nije prebolio Šabanov odlazak, čini se da njemu sve to najteže pada. Njemu je otac stalno u mislima, posebno mu je teško bilo juče što nije bio pored njega. On je nazdravio s gostima, a onda je zdravicu, s knedlom u grlu, posvetio Šabanu: "Ćale moj, svoju svadbu nisam zamišljao bez tebe. Nismo se tako dogovorili, planovi su nam bili drugačiji. Znam da nas sada gledaš i da si srećan. Bićeš ovdje kroz tvoje pjesme, koje će mi orkestar pjevati pošto tebe nema" - kaže izvor s lica mjesta za S. Telegraf i dodaje da su se svi prisutni naježili kada je nakon govora pjevač zapjevao Šabanovu pjesmu:


- Kada su krenuli stihovi "Hajde, oče, okiti svirače, svirat ćemo još bolje i jače, neka čuje cijela okolina da si svoga oženio sina", Goca se rasplakala i zagrlila s mladencima. Ni Ildi, a ni Saneli nije ništa manje teško bilo, ali su sve stoički podnijele i uživale u očevim vanvremenskim hitovima.


Nakon što su Mihajlo i Marina krunisali ljubav, upriličili su veliko slavlje za mnogobrojne prijatelje i članove porodice Šaulić. Inače, mladoženja je prije svadbe postao generalni konzul Srbije u Cirihu, što je bio još jedan razlog da se slavi, ali u svemu ovome Mihajlu, koji je jedino muško dijete iz braka Šabana Šaulića i Gordane, pokojni otac najviše je nedostajao i on to nije krio.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.