x

Mik Šumaher u bolidu Formule 1

Najnovija vijest iz svijeta Formule 1 jeste da će Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona svijeta Mihaela Šumahera, učestvovati na sezonskom testu u Bahreinu nakon predstojećeg trkačkog vikenda.

Mladi Šumaher, koji je nedavno napunio 20 godina, prvi put zvanično sjeda za volan nekog bolida Formule 1. Mik će po jedan dan testa obaviti s ekipama Ferrarija i Alfe Romeo. Prvi dan testa Šumaher će upravljati bolidom Ferrarija, dok će narednog dana testirati za Alfa Romeo. Uz njega, na testu će učestvovati još jedan vozač Ferrarijeve akademije Kalum Ilot.

"Očigledno sam više nego uzbuđen i želeo bih da se zahvalim Ferrariju i Alfi Romeo što su mi pružili priliku. Radujem se i očekujem da će to (test) biti veliko iskustvo. Ipak trenutno moram sve misli o testu staviti u drugi plan, jer se vrlo radujem svom prvom nastupu na trci Formule 2, želio bih da budem 100% skoncentrisan na trku", rekao je mladi Šumaher.

Šef Ferrarija, Matija Binoto, takođe se oglasio ovim povodom.

"Mi čvrsto vjerujemo da Ferrarijeva vozačka akademija predstavlja trening program na visokom nivou za sve talentovane mlade ljude i odluka da se Šarlu Leklerku dodeli sjedište u timu je samo potvrda toga. Stoga sa zadovoljstvom dajemo šansu Miku i Kalumu da osete iskustvo vožnje bolida Formule 1", rekao je Binoto.

On je takođe istakao i pozitivan uticaj ovakvog iskustva za mlade vozače u ovom stadijumu njihovih karijera.

Da podsjetimo, Mik Šumaher je aktuelni šampion Evropske formule 3, a otkako je osvojio titulu sve više i više se njegovo ime vezuje za italijanski tim. Stoga nije čudilo ni potpisivanje ugovora o pristupu u Ferrarijevu akademiju, a o prilici za testiranja šuška se već neko vrijeme. Sve u svemu, Miku želimo svu sreću na testu i svakako bi bilo lepo opet vidjeti to legendarno prezime na spisku vozača Formule 1.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želite li naći jednu ženu za jednu noć? Dobrodošli u >>>>> www.XXdate.club