x

serie a

Milan osvojio samo bod na gostovanju kod Frosinonea, Gattusu se opasno trese stolica

Ekipa Milana remizirala je protiv Frosinonea u prvom meču 18. kola Serije A, a meč je završen rezultatom 0:0.

Rossoneri su bolje otvorili meč i već u trećoj minuti mogli su stići do vodstva, ali udarac Cutronea odlazi malo pored gola. U 18. minuti Castillejo je zaprijetio, ali pogađa stativu. Isti igrač je pokušao sedam minuta nakon toga, ali ovaj put je Sportiello odbranio njegov šut.

Prvu priliku za Frosinone imao je Ghiglione u 30. minuti kada Donnarumma sjajno brani, a u 37. minuti Ciano dovodi domaće u vodstvo, međutim nakon gledanja VAR-a sudija Marco Guida vidio je prekršaj i svirao faul.

U drugom poluvremenu prvu priliku je imao Cutrone u 52. minuti, a sljedeća opasnost viđena je tek u 76. minuti kada je Romagnolijev udarac odbranio golman domaćih. Možda i najbolju priliku na utakmici imao je Higuain u 90. minuti kada je iz idealne pozicije umjesto u mrežu, loptu poslao preko gola.

Milan je na kraju mogao ostati i bez jednog boda s obzirom na to da je Frosinone preko Ciana imao veliku priliku, ali je Donnarumma sjajnom paradom odbranio taj udarac.

Milan nakon ovog boda ostaje na petoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, ali je izvjesno da Gattuso ne može biti zadovoljan ovim rezultatom. Moguće je da će Gennaro nakon ove utakmice dobiti i otkaz, a da će na njegovo mjesto doći bivši trener Arsenala Arsene Wenger.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.