x

Milenijalci rules: Pravila za zaštitu od emotivne krize

Iako su milenijalci generacija predodređena da ima sve, čini se da im malo teže ide kada je ljubav u pitanju. S obzirom da im je sve prilično dostupno, kako na društvenim mrežama, tako i u privatnom životu, oni više nisu sigurni šta je pravi izbor za njih i kako zaista izgleda prava ljubav, usljed čega nerijetko biraju da ostanu single.

Kako su po pitanju ljubavi zaista nesigurni, milenijalci se vode određenim pravilima kako bi se zaštitili od emotivne krize ili spriječili da im neko slomi srce:

1. Nije ozbiljno

Kako bi se sačuvali od razočarenja, milenijalci često sebe ubjeđuju da njihova veza nije ozbiljna, kako pred nju ne bi postavili velika očekivanja, koja bi lako mogla biti iznevjerena. Oni i svom partneru jasno stavljaju do znanja, da je sve među njima samo flert, ali poslije nekog vremena, obje strane polako, ali sigurno počinju da osjećaju leptiriće u stomaku.


2. Žele da znaju jasno na čemu su

S obzirom da žive u vremenu online ljubavi, u kojoj su poruke osnovni vid komunikacije, oni često nemaju predstavu šta je druga strana željela da im kaže tom porukom, zato kada veza postane malo ozbiljnija insistiraju na otvorenom razgovoru, jer ne žele da budu zbunjeni i ostanu nedorečeni.

3. Cijene svoju nezavisnost

Milenijalci su generacija kojoj je njihova nezavisnost i samostalnost, u svakom životnom segmentu, na prvom mjestu. Oni ni u kojem slučaju ne žele da se neko miješa u njihove odluke, a posebno ne žele da zavise od svog partnera. Zato je jedno od njihovih osnovnih pravila, kada su veze u pitanju, da partner poštuje njihovu nezavisnost.


4. Pored sebe žele izazov

Pored toga što sa svojim partnerom žele ravnopravan odnos, njima je potreban izazov. Zato im je bitno da pored sebe imaju partnera koji može da im parira na intelektualnom i fizičkom nivou, tako da će seksualna i verbalna tenzija između njih konstantno buditi zaspale leptiriće u stomaku.

5. Najvažnije pravilo u njihovoj vezi je ravnopravnost

Smatraju da oba partnera moraju biti ravnopravna u ljubavi, obavezama, finansijama, donošenju važnih odluka. Jedino na taj način biće jedno drugom motivacija za napredak i podrška. Ravnopravnost je sinonim za uspješnu vezu milenijalaca.

Kada pred partnera postave svoja pravila i oboje počnu da ulažu trud kako bi veza opstala, milenijalci počinju da shvataju da ljubav i nije toliko komplikovana, kako im se činilo. U tom trenutku oni su spremni da se otvore i upuste u vrtlog emocija.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.