x

Miljana pravi krivično djelo koje je ravno s.lovanju: Vesna Stanojević iz Sigurne kuće zgrožena, Kulićevu treba prijaviti!

Miljana Kulić prozivala je Sanju Stanković koja je bila žrtva s.lovanja, pa ju je nazivala i pogrdnim imenima, a evo šta o tome kaže koordinatorka "Sigurne kuće" Vesnu Stanojević.

Ona ističe da niko nema prava da zloupotrebljava počinjeno krivično djelo, jer time čini novo krivično djelo.

"Komentarisati nečije s.lovanje je takva drskost i bezobrazluk, to je krvično djelo, takođe kao što je i samo s.lovanje. Tog koji na taj način vrijeđa treba kazniti kao i počinitelja. Pogotovo što to tako javno govori i što to mogu da čuju i djeca i mladi, koji se tek formiraju, a vrlo dobro znamo kako su u našem društvu uvijek žene krive za sve i kako takva slika koja se šalje sa ekrana može imati dodatni negativan uticaj", objašnjava ona i dodaje: 


"Niko ne smije i nema prava da sudi o nečijem s.lovanju, bez obzira na druge životne okolnosti ili to čime se neko bavi. To treba prijaviti Tužilaštvu, pa dalje da se pokrene postupak i da se vidi da li je ta osoba za izbacivanje iz rijalitija ili za zatvor", rekla je koordinatorka "Sigurne kuće" Vesna Stanojević, koja dodatno objašnjava koliko je težak sam čin s.lovanja da bi se tako olako manipulisalo žrtvama:


"To je jedan toliko omalovažavajući slučaj tog jednog nasilja koje se smatra jednim od najstrašnijih nasilja. Na primjer, žene koje su s.lovane tokom Drugog svjetskog rata, tek sada su se osmjelile i smogle snage da progovore o tome, toliko je to težak oblik nasilja. Komentarisanje žrtava je samim tim takav bezobrazluk da to treba kazniti."

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.