x

Miloš Bojanić krije da je bio u zatvoru u Austriji!

Miloš Bojanić jedan je od angažovanijih pjevača u regionu, a prije nekoliko godina uhapšen je u Austriji zbog falsifikovanog novca koji je u toj zemlji pokušao da zamijeni u mjenjačnici.

Naime, folker je osumnjičen za krivično djelo posjedovanja flasifikovanog novca, zbog čega je u austrijskom zatvoru proveo četiri dana.

"Miloš često nastupa u inostranstvu, a najangažovaniji je u Njemačkoj, Francuskoj i Austriji. Kao i svi pjevači stare garde, bakšiši koje dobija tokom nastupa često su i veći od samog honorara. Tokom te turneje zaradio je dosta novca, a kada je po dolasku u Austriju franke želio da zamijeni u mjenjačnici, njegov novac je odbijen. Pošto nije dobio objašnjenje zbog čega su odbili njegovu novčanicu, otišao je u drugu mjenjačnicu, ali umjesto objašnjenja, došla je policija i privela ga je zbog sumnje da je falsifikovanim novcem pokušao da prevari radnike", priča izvor i otkriva detalje iz austrijskog zatvora u kojem je Bojanić bio četiri dana.


Na Bojanićev opšti šok, kada je novčanicu od dvadeset franaka dao zaposlenom u drugoj mjenjačnici, tamo su odmah pozvali policiju koja ga je ubrzo nakon poziva odvela u austrijski zatvor. Nije mogao da vjeruje šta mu se dešava, a njegovi pokušaji da objasni kako je i on prevaren, te da mu je falsifikovani novac dat tokom nastupa u Evropi, bili su uzaludni".


Iako je u prvi mah bio ubijeđen da će kroz nekoliko sati biti pušten, Bojanića su poslije visečasovnog ispitivanja obavijestili da će biti u zatvoru sve dok se ne istraži porijeklo novca i prevaru koju je tim novcem načinio. Poslije mučnog ispitivanja, Miloš je shvatio da se austrijske vlasti ne šale i da ne planiraju da ga puste tako tako. Pozvno je svog advokata i rekao mu je da dođe i izvuče ga. Iako je advokat došio već sljedećeg dana, Miloša su zadržali dodatna dva dana jer je istraga o porijeklu falsifikovanog novca i dalje trajala. Počeo je da paniči i očajava pošto se plaši da nema dokaze da je i njemu novac podvaljen.

Ipak, advokat je platio kauciju i tako se pakao završio. Mjesecima poslije toga Bojanić nije dolazio sebi i nije mogao da se oporavi.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.