x

nba

Milwaukee serijom 10:0 u finišu protiv Toronta stigao do vodstva u finalu Istoka

Ekipa Milwaukee Bucksa stigla je u vodstvo od 1-0 protiv Toronto Raptorsa u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA nakon pobjede u prvom meču rezultatom 108:100.

Gosti su puno bolje otvorili meč i nakon uvodnih nekoliko minuta prave seriju od 13:0 i stižu u vodstvo od 19:8. Do kraja prve dionice Raptorsi su zadržali dobar nivo igre i na prvu pauzu otišli s prednošću od 11 razlike (34:23), a mirnom igrom zadržali su vodstvo do poluvremena i na pauzu se otišlo s prednošću gostiju od 59:51.

Gledaoci u Fiserv Forumu u Milwaukeeu i na početku drugog poluvremena gledali su dominaciju Toronta koji je kontrolisao stečenu prednost u prvom poluvremenu, a onda je u posljednjih 12 minuta viđen pravi spektakl.


Prvo je Milwaukee stigao do izjednačenja i u potpunosti se vratio u igru, a onda u posljednjim minutama, pri vodstvu Toronta od 100:98, prave seriju od 10:0 i tako prave veliki preokret za prvu pobjedu i vodstvo u seriji od 1-0.

Najefikasniji igrač meča bio je gostujući igrač Leonard koji je ubacio 31 poen, a pratio ga je njegov saigrač Lowry koji je susret završio sa 30 poena.


Na drugoj strani, raspoložen je bio Lopez koji je ubacio 29 poena, pet više od Antetokounmpoa.

U finalu Zapadne konferencije Golden State vodi protiv Portlanda također 1-0 u seriji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.