x

Domaći kolač

Minjon torta

Tortu možete ukrasiti po želji

Sastojci za kore:

15 bjelanaca,

450 g šećera,

3 kašike brašna,

200 g oraha,

200 g pečenih lješnika,

200 g pečenih badema.


Za fil:

15 žumanaca,

15 kašika šećera,

100 g čokolade,

300 g maslaca,

6 kašika ulja,

200 g čokolade za glazuru.


Priprema:

Umutite pjenasto pet bjelanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umiješajte mljevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.


U drugu koru umjesto oraha stavite mljevene lješnike, a u treću mljevene bademe. Za fil na pari kuhajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmiješajte s umućenim maslacem.


Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lješnicima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mljevenim grilijašem ili sjeckanim lješnicima.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.